Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα ενισχύσει την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία μέσα στον λαό

Σε συγκέντρωση της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού μίλησε ο Ν. Μαυροκέφαλος

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον προαύλιο χώρο στο Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ). Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου, μίλησε ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος αρχικά αναφέρθηκε στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις. Οσο περνά από το χέρι του ΚΚΕ, δεν θα μείνει ούτε μια γειτονιά, δεν θα μείνει ούτε ένας χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσουμε. Χρειάζεται εδώ και τώρα να δυναμώσει η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση, η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στη συνέχεια στάθηκε στα ζητήματα της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ακρίβειας, τα οποία πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και που βεβαίως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τα διόγκωσε. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτά οφείλονται στις πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και που οδήγησαν στη λεγόμενη «απελευθέρωση» της Ενέργειας, στην απολιγνιτοποίηση, στο εμπόριο ρύπων, στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Οπως τόνισε:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τις αντιλαϊκές αυτές επιλογές, που είναι συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης:

Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει λύση ευνοϊκή για τον λαό, με έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Με αξιοποίηση όλων των εγχώριων ενεργειακών πηγών, με αξιοποίηση του λιγνίτη, των υδρογονανθράκων, της γεωθερμίας, των ανανεώσιμων πηγών, των υδάτων».

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση όποια και όποιον δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση, αγωνιά, θυμώνει, αγανακτεί, προβληματίζεται, θέλει να ζήσει καλύτερη ζωή, θέλει ένα διαφορετικό μέλλον για τα παιδιά του.

«Καλούμε ιδιαίτερα όσες και όσους προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως αριστερό, προοδευτικό, ριζοσπάστη, αγωνιστή. Τους καλούμε να σκεφτούν το εξής θέμα. Τα τελευταία 12 χρόνια με τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, την πανδημία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, ήρθαν με οξυμένο τρόπο στην επιφάνεια όλες οι άλυτες αντιθέσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος. (...) Σήμερα ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της χειραφέτησης, ο δρόμος της συνειδητοποίησης ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, διεκδικώντας μαζί με το ΚΚΕ την πολιτική ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας».

Ο Ν. Μαυροκέφαλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέδειξε την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης. «Αυτές μπορούν να συμβάλουν να σπάσει το κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας, να αποτελέσουν το εφαλτήριο να δυναμώσει το ποτάμι της λαϊκής αντεπίθεσης, της απειθαρχίας απέναντι στους αντεργατικούς νόμους. Απαραίτητος όρος είναι να μεγαλώσει η οργάνωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας στα σωματεία και στους συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές. Να δυναμώσουν η διεκδίκηση και ο αγώνας, η αλληλεγγύη, κανείς να μη νιώθει μόνος του. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ με κάθε τρόπο θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση, θα δυναμώσει την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία μέσα στον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ