Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπορεί να δυναμώσει ξανά η ελπίδα, με αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Μια ζεστή συντροφική βραδιά, με φαγητό, ποτό και καλή μουσική, μοιράστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καβάλα. Μια βραδιά «κορύφωση της πλούσιας πολύμηνης δραστηριότητας» και «ανάσα στην ανηφόρα που έχουμε μπροστά», όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΚΟ Καβάλας Κ. Κουκούλας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Στη συνεστίαση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Σωματείων των Πετρελαίων Καβάλας και της ΒΦΛ, Μ. Κελαϊδάκης και Ν. Βογιατζίδης. Ακολούθησε πρόγραμμα από μουσικούς της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον πόλεμο ανάμεσα στα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, Ρωσία και ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, και στον κίνδυνο να γενικευτεί, παίρνοντας αμπάριζα κι άλλους λαούς. Στάθηκε ακόμα στην ψήφιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, υπογραμμίζοντας ότι είναι μύθος τα περί δήθεν προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι στις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Μίλησε επίσης για τα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά μετατρέπουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε νέους πρόσθετους φόρους και περικοπές για τον λαό, και ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που δίνουν ουσιαστική ανακούφιση στον λαό.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα στον λαό να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, «κάνοντας το ΚΚΕ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ακόμα πιο ισχυρά, μεγάλα, δυνατά! (...) Από όποιο μετερίζι βρίσκεται ο καθένας και η καθεμιά, από όποια σκοπιά κι αν βλέπει τα πράγματα, από όποια σκοπιά προσπαθεί να εξηγήσει τις εξελίξεις, ό,τι επιλογές κι αν έκανε στο παρελθόν, κατά βάθος γνωρίζει πως αυτή είναι τελικά η σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να πάρει τη θέση του στο πλάι του ΚΚΕ, στον δρόμο της ανατροπής για την εργατική εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ