Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέθοδοι αφαίμαξης

Νέους τρόπους και μεθόδους για την αύξηση της κερδοφορίας τους βρίσκουν κάθε τόσο οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ετσι πριν λίγα χρόνια ζητούσαν την ιδιωτικοποίηση των αναποτελεσματικών ΔΕΚΟ. Μετά, στο επίκεντρο ήρθε το αίτημα για «απελευθέρωση» των αγορών. Τώρα, το καινούριο ...«φρούτο» λέγεται «συνεταιρισμός και αλληλοσυμπλήρωση». Οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και του τομέα της ενέργειας είναι από τους πλέον χαρακτηριστικούς. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με την εισαγωγή μετοχών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ) στο Χρηματιστήριο και ακολούθησε η περιβόητη απελευθέρωση των αγορών. Απ' ό,τι, όμως, φαίνεται επρόκειτο για διαδικασίες, που απλώς άνοιξαν την όρεξη των ενδιαφερομένων. Γι' αυτό, οι ενδιαφερόμενοι επανήλθαν.

Πριν μερικές βδομάδες, ο Σ. Κόκκαλης πρότεινε τη «στρατηγική συμμαχία» της δικής του ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τον ΟΤΕ. Δεύτερος εισηγητής παρόμοιας πρότασης είναι ο συνεχώς... αναβαθμιζόμενος στον τομέα της ενέργειας όμιλος του Δ. Κοπελούζου, ο οποίος, αφού αξίωσε ουσιαστικά και επέβαλε να γίνει περίπου στα μέτρα του η απελευθέρωση της ενέργειας, τώρα αξιώνει «επιχειρηματική σύμπραξη με τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ», προκειμένου να εξασφαλιστεί, λέει, οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αυτά κι άλλα πολλά απαιτούν και θα απαιτήσουν οι σύγχρονοι ...ευεργέτες, όσο καταλαβαίνουν ότι μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση. Μέχρι να τους κοπεί ο βήχας. Οριστικά και αμετάκλητα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ