Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόκληση

«Κατακερματισμένος και πλήρως απαξιωμένος»! Οι χαρακτηρισμοί αυτοί ειπώθηκαν δημόσια από τον Αλ. Παπαδόπουλο και αφορούν το δημόσιο τομέα Υγείας, ο οποίος - πάντα σύμφωνα με τον υπουργό - «ονομάζεται έτσι κατ' επίφασιν και όπου το ουσιαστικό περιεχόμενό του εξανεμίζεται μέσα στη μεγάλη γραφειοκρατία και την απλή και τυπική διεκπεραίωση εγγράφων».

Ας παραδεχτούμε, λοιπόν, ότι έτσι είναι τα πράγματα. Και λέμε, ας παραδεχτούμε, γιατί δεν είναι μόνον ή κυρίως τα παραπάνω, τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που βασανίζουν το δημόσιο τομέα Υγείας σήμερα. Και ακόμη, γιατί, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, αν δεν υπήρχε η μεγάλη προσφορά της συντριπτικά μεγάλης - τουλάχιστον - πλειοψηφίας του υγειονομικού προσωπικού και όλων όσων εργάζονται σ' αυτόν. Ας πούμε, όμως, ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Ποιοι ευθύνονται για την άθλια αυτή κατάσταση; Ποιοι και ποιες πολιτικές απαξίωσαν τον δημόσιο τομέα Υγείας; Εχουν ή δεν έχουν τεράστιες ευθύνες - αν όχι τις αποκλειστικές - όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και, ιδιαίτερα, αυτές του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνά τη χώρα τα 18 από τα τελευταία 21 χρόνια; Και πέρα απ' αυτά, δεν καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας, ότι αποτελεί πρόκληση, να λέει τα παραπάνω, όταν, την ίδια στιγμή, συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική απαξίωσης του δημόσιου τομέα Υγείας, επεκτείνει την εμπορευματοποίησή του και την πρόσδεσή του στις αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις, κλπ., κλπ.;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ