Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί

«Οι πολίτες που απευθύνονται στη γραμμή βοήθειας για τον τζόγο 1114 του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, οφείλουν να γνωρίζουν πως τους υποστηρίζουν απλήρωτα στελέχη ψυχικής υγείας εδώ και τρεις μήνες. Καλό είναι να το γνωρίζει και η ελληνική κοινωνία πως το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ διατηρούν μια σημαντικότατη υπηρεσία προς την κοινωνία με απλήρωτους εργαζόμενους, που δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στα προς το ζην, θέτοντάς τους αντικειμενικά σε κατάσταση ομηρίας, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης ακρίβειας», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ και προκηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.).

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του ΚΕΘΕΑ καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν τη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9.30 το πρωί στο πρόγραμμα «ΑΛΦΑ» σε συγκέντρωση διεκδίκησης και συλλογικού αγώνα, προχωρώντας σε συγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες και καταθέτοντας υπόμνημα στη Διοίκηση, απαιτώντας συνάντηση με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απαιτεί:

  • τη μετατροπή όλων των μορφών εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης
  • την άρση του απαράδεκτου καθεστώτος της αναστολής εργασίας και την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων στις θέσεις τους
  • την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους
  • την προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπως οφείλει να κάνει η διορισθείσα Διοίκηση με βάση τον νόμο που τη διόρισε.

«Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι όσοι, ακόμα και αν ταλαντεύονται καμιά φορά, πιστεύουν ακόμα στη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, στην αποτελεσματικότητα της ομάδας να πετυχαίνει τους στόχους της χάρη στη διαφορετικότητα των ατόμων και των απόψεών τους, που όμως συγκλίνουν στον ίδιο στόχο και διέπονται από τις ίδιες αξίες (...) Ζωντανεύοντας το σωματείο, πετώντας από πάνω του σκουριασμένες και χρεοκοπημένες αντιλήψεις και μικροπολιτικές τακτικές», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ