Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ
Δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησε χτες το βράδυ πλήθος κόσμου στο κέντρο στης Αθήνας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ενωσης Παλαιστίνιων Εργαζομένων, της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών, του ΕΚΑ, του ΕΚΠ και άλλων μαζικών φορέων. Ηταν ένα συλλαλητήριο καταδίκης του ιμπεριαλισμού και της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και απαίτησης από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά στους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να στηρίξει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας, κρατώντας πανό, πικέτες και μοίραζαν προκηρύξεις στους διερχόμενους, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να ενώσει τη φωνή του με την παλαιστινιακή «ιντιφάντα».

Πρώτος στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε ο Μ. Γλέζος, οποίος υπογράμμισε τη βαρύτητα που έχουν για τον παλαιστινιακό αγώνα κάθε είδους εκδηλώσεις αλληλεγγύης. «Ο αγώνας των Παλαιστίνιων, είναι ιερός, γιατί είναι αγώνας για την αυτοδιάθεση, για την πατρίδα, για την ίδια τους τη ζωή», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πρεσβείας Σαμαρί Ισμάτ, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση που δείχνει στην Παλαιστίνη, σημειώνοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις προκαλούν «υστερία στην Ισραηλινή και την Αμερικάνικη πρεσβεία». «Ο λαός μας με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα που διαθέτει υψώνει το ανάστημά του όλα αυτά τα χρόνια στη δολοφονική πολιτική που ασκείται σε βάρος του, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ούτε το Ισραήλ, ούτε οι ΗΠΑ μπορούν να συντρίψουν την αντίστασή του», είπε και κατέληξε: «Τη σημερινή εποχή, ο καθένας που τολμάει να αγωνιστεί για το δίκαιο ονομάζεται τρομοκράτης και δολοφονείται. Γι' αυτό και ο αγώνας του λαού μας συκοφαντείται με τέτοιο τρόπο, γι' αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο, σκοτώνοντας καθημερινά τους ανθρώπους μας, να μας υποτάξουν. Ομως η δική σας αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γρ. Φελώνης, και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και των Παλαιστίνιων που εργάζονται και σπουδάζουν στη χώρα μας.

Περίπου στις 7.30 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στο δρόμο και ξεκίνησαν την προγραμματισμένη πορεία τους προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (2018-05-03 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό (2015-11-26 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης (2009-01-10 00:00:00.0)
Οι λαοί της περιοχής να σταματήσουν το έγκλημα (2006-07-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - κραυγή διαμαρτυρίας κατά της βαρβαρότητας (2004-10-06 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για την Παλαιστίνη (2002-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ