Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Παραμένουν χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά

Αλλα 4.634 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χτες, δείχνοντας ότι η διάδοση συνεχίζεται στον πληθυσμό, ενώ 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 29.743 θανάτους.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 140 ασθενείς, εκ των οποίων το 54,29% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο μεταξύ, στην άρση και του μέτρου της μάσκας στις δομές Εκπαίδευσης, με εξαίρεση τις εξετάσεις, προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Οπως ανακοίνωσε, παύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιούνη. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.) όπου τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Δύο νέα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Στα 614 φτάνουν τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 176 έχουν δηλωθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και 125 από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην Ελλάδα - όπως ενημερώνει ο ΕΟΔΥ - την τελευταία βδομάδα έχουν εντοπιστεί δύο νέα περιστατικά παιδιών τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος», ένα 5 και ένα 2 ετών.

Το πρώτο παιδί νοσηλεύτηκε, βελτιώθηκε και εξήλθε σε άριστη κατάσταση. Το δεύτερο εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ευρύ διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της αύξησης των ηπατικών ενζύμων. Ο έλεγχος απέβη αρνητικός και σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του το παιδί παρέμεινε σε άριστη κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βρέφος 13 μηνών ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα (2022-07-07 00:00:00.0)
Περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ και Ευρώπη (2022-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ