Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ
«Οι ιμπεριαλιστές προετοιμάζουν γενικευμένη επίθεση»

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Κολομβίας και της Βενεζουέλας εξέδωσαν από κοινού οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τονίζοντας:

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές τρία χρόνια προετοιμάζουν γενικευμένη επίθεση για το αιματοκύλισμα του λαού της Κολομβίας, εξοπλίζοντας κι εκπαιδεύοντας τις παραστρατιωτικές και στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης της χώρας, η οποία ψάχνει αφορμή για να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση και να συνεχίσει το δολοφονικό της έργο.

Η κυβέρνηση Παστράνα της Κολομβίας, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και τη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πρόφαση μια ύποπτη αεροπειρατεία, εξαπέλυσε απάνθρωπους βομβαρδισμούς με σύγχρονα όπλα που τους είχαν προμηθεύσει έγκαιρα οι Αμερικανοί.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας προετοιμάζει το έδαφος για ολοκληρωτική επίθεση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Αυτό συνηγορούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπου γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί η με συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένη κυβέρνηση Τσάβες, που έχει γίνει καρφί στο μάτι των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ για τις προοδευτικές αλλαγές που προωθεί στη χώρα της.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", οι ναυτεργάτες, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των επαναστατικών λαϊκών δυνάμεων της Κολομβίας.

Η νίκη των λαϊκών δυνάμεων της Κολομβίας θα είναι και νίκη για όλους τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ