Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΟΑΚΑ
Σε βάρος αθλητών, αθλητικών σωματείων και αθλουμένων τα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες

Συνάντηση εργαζομένων στο ΟΑΚΑ με τον Θ. Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ
Από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ
Οι συνέπειες της απόφασης της κυβέρνησης για παραχώρηση του γηπέδου τένις και του κλειστού γυμναστηρίου στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΟΑΚΑ με τον Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Γιώτα Κίτσου, από τον τομέα Δημοσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ ανέδειξαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αθλητικά σωματεία και οι ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους, αλλά και τους κινδύνους για την ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση και την ψυχαγωγία στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. Οπως ανέφεραν μάλιστα, οι εγκαταστάσεις του τένις και του κλειστού του ΟΑΚΑ είναι μόνο η αρχή, αφού τα γενικότερα κυβερνητικά σχέδια που έχουν ήδη ανακοινωθεί (ΟΑΚΑ 2.0) προβλέπουν τη γενικότερη εμπορευματοποίηση του χώρου. Παράλληλα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον. Στη συζήτηση έγινε λόγος για τη σημερινή κατάσταση του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, όπως η έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, η μη συντήρηση των εγκαταστάσεων κ.ά.

Απ' την πλευρά του, ο Θοδωρής Λιάππης τόνισε πως για το ΚΚΕ δεν είναι πολυτέλεια να ασχολείται με τα θέματα του αθλητισμού και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει. Στάθηκε στην πάγια θέση του Κόμματος πως το ΟΑΚΑ και οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να αποτελούν κυψέλες αθλητισμού, ενώ η χρήση τους θα πρέπει να αφορά τη δουλειά των αθλητικών ομοσπονδιών, των σωματείων, να αξιοποιούνται από τα σχολεία της περιοχής, καθώς και να παρέχεται στον λαό ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση και την ψυχαγωγία. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων του ΟΑΚΑ.

Οπως τόνισε, τα όσα συμβαίνουν με τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ δεν είναι ένα σημερινό ζήτημα, της νυν κυβέρνησης, αλλά στην ουσία υλοποιούνται τα χρόνια σχέδια που υπάρχουν για την εμπορευματοποίησή του με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Σχέδια που, όπως εξήγησε, βασίζονται στη λογική πως «τα γήπεδα πρέπει να παράγουν χρήμα» και αυτό δεν συμβαίνει μόνο μέσω της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, αλλά και μέσω γενικότερων χρήσεων όπως π.χ. η κατασκευή σε αθλητικούς χώρους μαρίνων, υδατοδρομίων, καζίνο κ.λπ. Γι' αυτό, όπως είπε, τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και ο κόσμος θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, για τα όσα γίνονται σήμερα καθώς και τι έχει προηγηθεί, παλεύοντας για έναν αθλητισμό - δικαίωμα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ