Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανταλλάσσοντας... μαντινάδες προχωρούν σε άμιλλα στρατολογίας

Κάλεσμα σε άμιλλα για στρατολογία απηύθυνε η ΤΟ Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ προς την ΤΟ Μαθητών Πάτρας, με ορίζοντα το 31ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, όπου καλεί ανάλογα με το αποτέλεσμα να βραβευθεί η νικήτρια Οργάνωση.

Στο κάλεσμά της σημειώνει ότι «οι τελευταίοι μήνες μάς έχουν δώσει πολλά χαμόγελα σε όλους εμάς, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Οι νίκες εργαζομένων σε διάφορους χώρους δουλειάς και ολόκληρους κλάδους, οι αγώνες των φοιτητών και η πρωτιά της "Πανσπουδαστικής" στις φοιτητικές εκλογές, οι εκατοντάδες συμμαθητές μας που συζητάνε και αγωνίζονται μαζί μας μέσα και έξω από τα σχολεία μάς γεμίζουν με αισιοδοξία! (...)

Και επειδή οι κομμουνιστές βάζουν πάντα ψηλά τον πήχη με σκοπό να βελτιώνονται και οι ίδιοι, δεν θα μπορούσαμε παρά να καλέσουμε σε άμιλλα τους συντρόφους μας μαθητές της Πάτρας για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την Οργάνωσή μας, γνωρίζοντας ότι θα αποδειχθούν "σκληροί αντίπαλοι".

Ας βάλουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας, σύντροφοι, για να γίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες οι μαθητές που τους επόμενους μήνες θα γίνουν οι νέοι μας σύντροφοι, δίνοντας νέα φόρα για να σαρώσουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Ενα είναι σίγουρο, όποιος και να κερδίσει στην άμιλλα, νικητής σίγουρα θα είναι ο σκοπός μας!».

Η Οργάνωση των Μαθητών του Ηρακλείου κλείνει με μια μαντινάδα:

«50 -κάτι χρόνια ολόκληρα, πάντα πρωτοπορία

με γνώση, τόλμη κι αντοχή, να γράφουμε Ιστορία

γκρεμίζοντας ιδανικά κόσμων ξεπερασμένων

και φέρνοντας νέα υλικά, απ' το δικό μας μέλλον».

Σε αποδοχή της πρόσκλησης απάντησε με μια... μαντινάδα η ΤΟ Μαθητών Πάτρας:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, αν και στις μαντινάδες σίγουρα είστε καλύτεροι, ο καλύτερος θα κριθεί στα αποτελέσματα! Παρ' όλα αυτά, δοκιμάζουμε και εμείς τις δυνάμεις μας σε νέα πράγματα και να τα αποτελέσματα:

Σε Πάτρα και Ηράκλειο

Ιδιος θα είναι ο στόχος

Οργάνωση να φτιάξουμε

Που να την τρέμει λόχος

Λόγια γραφτήκανε πολλά

με μπόλικο μελάνι

Στο τέλος όμως θα νικά

πράξη όποιος τα κάνει

Σε άμιλλα μας κάλεσαν

Στο παρελθόν και άλλοι

Κι όταν θα σας κερδίσουμε

Ρίχτε ένα πεντοζάλι.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχόμαστε την άμιλλα και ελπίζουμε να βοηθήσει και οι δύο Οργανώσεις να ξεπεράσουν τους στόχους τους και να κερδίσει η πιο επίμονη και δημιουργική. Βέβαια ο τομέας μας έχει πείρα, τα έχουμε βάλει και με άλλες Οργανώσεις και δεν μας αρέσει να χάνουμε. Είμαστε άλλωστε ακόμα υπερήφανοι που το 2021 βγήκαμε 1οι στην περιοχή μας στην άμιλλα στρατολογίας και σκοπεύουμε και φέτος να κάνουμε το ίδιο».

Οσο για το βραβείο που προτείνει η ΤΟ Μαθητών Πάτρας είναι: Οι δύο πρωτοπόροι μαθητές από τη νικήτρια Οργάνωση να φιλοξενηθούν στα μέρη της «ηττημένης». «Με χαρά θα περνούσαμε τον καυτό Αύγουστο στην πανέμορφη Κρήτη! Με την ίδια χαρά θα φιλοξενούσαμε βέβαια και εσάς στα μέρη μας το φθινόπωρο, ή στις επόμενες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όπλο την άμιλλα για την αύξηση της κυκλοφορίας (2020-03-10 00:00:00.0)
Αμιλλα στρατολογίας στη Θεσσαλία (2019-02-13 00:00:00.0)
Στο 49,42% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2018-11-21 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για την κάλυψη των φιλόδοξων στόχων (2018-11-15 00:00:00.0)
Αρρηκτα δεμένη με τα πολιτικά καθήκοντα του Κόμματος (2009-11-15 00:00:00.0)
Δυναμική πορεία υπερκάλυψης του πλάνου (1997-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ