Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Η ιδιωτικοποίηση του κράτους εμποδίζει την προστασία

Παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

H ιδιωτικοποίηση των πάντων έχει οδηγήσει στο σημείο οι πολίτες να μένουν ανυπεράσπιστοι ακόμα και στην παραμικρή φυσική καταστροφή, τόνισε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.

Τελικά, είπε, η μόνη εφικτή πολιτική από τη μεριά των κυβερνήσεων είναι η απλή διαπίστωση των ζημιών, αφού σε κάθε φυσικό φαινόμενο (πυρκαγιά, πλημμύρα, χιόνι) οι υπεύθυνοι με ανακούφιση λένε «καλά που δεν πέθαναν πολλοί».

Η αντιμετώπιση, είπε, τέτοιων καταστάσεων είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα, αφού αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία υποδομών και σχετικού προγράμματος. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι στην πρόσφατη χιονόπτωση ο δήμαρχος Καισαριανής για να προμηθευτεί αλάτι για τους δρόμους, έπρεπε να απευθυνθεί στο Μεσολόγγι.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι κάθε τομέας του δημοσίου που ιδιωτικοποιείται (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.ά.) παραπέμπει τους πολίτες για προστασία στους ίδιους τους ιδιώτες. Χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στο ιδιωτικό και από ό,τι αποδείχτηκε καλοκαιρινό αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου στην πρόσφατη κακοκαιρία πάγωσαν τα αεροπλάνα γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μηχανήματα.

Με την τακτική των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε, φτάσαμε στο σημείο να ιδιωτικοποιούνται ακόμα και οι ευθύνες και να προσπαθεί το κράτος να καλύψει τις ελλείψεις του με τους διάφορους εθελοντές. Οσο δε για τις αποζημιώσεις, η Λ. Κανέλλη απλώς υπενθύμισε την προχτεσινή περίπτωση αγρότη στον οποίο δόθηκε ως αποζημίωση για τις καταστροφές από το χαλάζι το ...αστρονομικό ποσό του 1,2 Ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ