Πέμπτη 9 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την ερχόμενη Τετάρτη η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Στις 8 π.μ., στο Εφετείο

Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιούνη, μέρα έναρξης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στις 8 π.μ., έξω από το Εφετείο Αθηνών καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις και με κεντρική ανακοίνωση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Οπως στις 7 Οκτώβρη 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το "παρών" για να συμβάλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», τονίζει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και τονίζει ότι «δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους φασίστες και σε αυτούς που τους δημιουργούν και τους θρέφουν, τους καπιταλιστές και το σύστημά τους».

Καλέσματα έχουν βγάλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΕΚΑ (8 π.μ. - 11 π.μ.) έχουν ήδη αποφασίσει σε Γενικές τους Συνελεύσεις το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ανάλογη απόφαση έχουν πάρει η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Κάλεσμα να στηριχτεί η νέα μάχη

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από τάγμα της Χρυσής Αυγής, ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που ξεκινάει στις 15 Ιούνη και καλεί «πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα, να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτή τη μάχη». Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Αργύρης Συρίγος, Μαρίνα Δαλιάνη αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η πρωτόδικη απόφαση, αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιώδους εργασίας των παραγόντων της δίκης, δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Από μέρους μας, οι παριστάμενοι προς υποστήριξη της κατηγορίας καλούμαστε εκ νέου να εκθέσουμε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ