Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Αρχίζουν αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα

Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη, έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας την Πέμπτη

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στην εταιρία, ενώ η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί σε έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), που θα συγκληθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ΔΣ της ΟΣΠΑ μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την ΟΑ (ξεπούλημα κομμάτι - κομμάτι) αποφάσισε κατά πλειοψηφία (10 υπέρ και εννιά κατά) σε πρώτη φάση την κήρυξη δύο 3ωρων στάσεων εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη ( 9 π.μ. - 12 μεσημέρι και 6 - 9 μ.μ.). Τη μέρα αυτή στις 10.30 π.μ., οι εργαζόμενοι στην ΟΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου Σπάτων.

Η πρόταση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατατέθηκε από την ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι και εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της ΠΑΣΚΕ. Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων είναι: Απόρριψη του σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση στο σύνολό του. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΟΑ με οποιαδήποτε μορφή και αν αυτό επιχειρηθεί. Οχι στην οποιαδήποτε αλλαγή (προς το χειρότερο) των κανονισμών εργασίας, ΣΣΕ, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Οχι στο διάλογο με οποιονδήποτε, που δε θα σέβεται τις τρεις προηγούμενες θέσεις. Παράλληλα με τις στάσεις εργασίας θα γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας από κλιμάκια συνδικαλιστών, ενώ θα συγκληθούν και γενικές συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε κατ' αντιδιαστολή με την πρόταση της ΠΑΣΚΕ που ακολουθώντας παρελκυστική τακτική πρότεινε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και σύγκληση τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας στα τέλη Μάρτη. Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ τάχτηκαν υπέρ των «συνετών κινήσεων» και πρόβαλαν τη λογική ότι «δεν πιέζει ο χρόνος»!

Σημειώνεται ότι πρόταση της ΟΣΠΑ, είχε να καταψηφιστεί από το 1998, από το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ στο Καβούρι! Συνεπώς η απόφαση της ΟΣΠΑ μπορεί να θεωρηθεί και ως μια πρώτη απάντηση προς την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ δεν πρόκειται να «μείνουν με σταυρωμένα χέρια» κι ας τη διαβεβαιώνουν για το αντίθετο οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Η ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι, σημειώνει ότι η απόφαση αυτή επέφερε ένα πρώτο ρήγμα στο σκληρό μέτωπο των δυνάμεων, που στην ουσία τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αβάντα» στην κυβερνητική πολιτική (2005-11-23 00:00:00.0)
Δικαστικό μπλόκο στη σημερινή κινητοποίηση (2002-03-05 00:00:00.0)
Η πρώτη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα την Τρίτη (2002-02-28 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα (2002-02-27 00:00:00.0)
Σε ρόλο "Εφιάλτη" ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (1999-06-25 00:00:00.0)
"Εν λευκώ" στον ιδιώτη (1999-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ