Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάπτυστη αστυνομική παρουσία σε συνέλευση σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Ερώτηση για την κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών - της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ) - κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω την Κυριακή 5 Ιούνη 2022 πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση. Οπως καταγγέλλει με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε προκλητική παρουσία πέντε (5) αστυνομικών οργάνων, εκ των οποίων οι τρεις (3) οπλοφορούσαν και ένας (1) ήταν από το Τμήμα Ασφάλειας Κω.

Το γεγονός της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή Ενωσης Στρατιωτικών, είναι απαράδεκτο, προκλητικό, τρομοκρατικό και καταδικαστέο. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διαδικασίες συνδικαλιστικών οργάνων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλη ευθύνη, αφού επιτρέπει την εφαρμογή των αλήστου μνήμης πρακτικών παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση, με σκοπό την τρομοκράτηση των μελών του σωματείου και την παρεμπόδιση δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως συνέπεια την τρομοκράτηση και την αποχώρηση στρατιωτικών από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, μόλις διαπίστωσαν την παρουσία αστυνομικών οργάνων, ορισμένων από αυτούς ένοπλων ή με πολιτική περιβολή.

Ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

-- Την απαράδεκτη και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω.

-- Να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση Ενωσης Στρατιωτικών.

-- Να καταδικάσει την κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών - της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ) - της 5 Ιούνη 2022».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (2021-03-04 00:00:00.0)
Οχι στο διαχωρισμό των πυροσβεστών από τους υπόλοιπους εργαζόμενους (2018-02-06 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την απόλυση συνδικαλιστή (2014-10-22 00:00:00.0)
Στο σχολείο τούς υποδέχτηκε περιπολικό στην αυλή! (2013-10-04 00:00:00.0)
Ολοι στα συλλαλητήρια (2005-07-01 00:00:00.0)
Συνέλευση αξιωματικών Αστυνομίας (1998-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ