Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου επαναφέρει ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και κατοίκων και για ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, καθώς επιβεβαιώθηκε και πάλι ότι είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης.

Οπως σημειώνει: «Συνολικά, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον 23 επιχειρήσεις υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, που υπάγονται στην Οδηγία ΣΕΒΕΖΟ, που αφορά στον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων ουσιών, εύφλεκτων, εκρηκτικών, τοξικών.

Ανύπαρκτη παραμένει η ενημέρωση του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο σχεδιασμός για εκκένωση κατοικημένων περιοχών, αν χρειαστεί.

Αφήνουν "απροστάτευτους" εργαζόμενους και κατοίκους, γιατί προτεραιότητά τους είναι η θωράκιση της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Είναι τόσο μικρός ο αριθμός των επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που για να γινόταν έστω και μια απλή επίσκεψη για έλεγχο σε όλους τους χώρους, θα απαιτούνταν χρόνια!», καταγγέλλει το Σωματείο.

Και προσθέτει: «Ιδιαίτερα προβλήματα προκαλεί η μεγάλη έλλειψη εντατικολόγων, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των ΜΕΘ, αν και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται να ξεπερνούν διαρκώς το προβλεπόμενο όριο εφημεριών καθώς και τις δικές τους σωματικές και ψυχικές αντοχές.

Εξίσου προκλητικό είναι ότι αν και τα εγκαίνια των ανακατασκευασμένων χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου μετατράπηκαν σε κυβερνητική φιέστα, εξακολουθεί να μην έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, τραυματιοφορέας - βοηθός θαλάμου, αναισθησιολόγος για τη στελέχωσή τους. Αποτέλεσμα είναι να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, αν και περισσότεροι από 1.500 ασθενείς παραμένουν σε μακροχρόνια λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Συνολικά, στο νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 220 οργανικές θέσεις προσωπικού, 35 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας, 190 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία για την πρόσληψη 9 μόνιμων εργαζομένων, που εκκρεμεί από τον Αύγουστο 2020.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, που επιδεινώνεται από τις αναστολές εργασίας εργαζομένων».

Και καταλήγει: «Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας θα χειροτερέψει. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η εφαρμογή των DRG, η επέκταση των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, με βάση τους αντίστοιχους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ