Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Καρδιές στην Ατλαντίδα»

Ο πενηντάχρονος Μπόμπι Γκάρφιλντ επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία ενός από τους καλύτερους φίλους που είχε στην παιδική του ηλικία. Μόλις φτάνει στη γενέτειρά του, δεν μπορεί ν' αντισταθεί στον πειρασμό να επισκεφθεί το σπίτι που μεγάλωσε και το οποίο τώρα είναι ερείπιο. Επιστρέφει στο παρελθόν στο τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής του ηλικίας. Εκείνη τη στιγμή όλες οι αναμνήσεις τον πλημμυρίζουν για τις υπέροχες εβδομάδες που πέρασε παιδί δίπλα στον Τεντ.

Ο Μπόμπι δεν έχει δυνατή σχέση με τη μητέρα του. Ο πατέρας του πέθανε, όταν ο ίδιος ήταν μόλις πέντε χρόνων. Από τότε νιώθει ότι δεν έχει τίποτε, όμως έρχεται κάποια στιγμή που η ζωή του γίνεται ενδιαφέρουσα κι αυτό συμβαίνει με τον ερχομό του Τεντ στο σπίτι τους.

Ο Τεντ προσφέρει στον Μπόμπι μια απασχόληση να του διαβάζει την καθημερινή εφημερίδα για να μην κουράζει ο Τεντ τα αδύναμα μάτια του. Ο Μπόμπι στην αρχή είναι διστακτικός, αλλά ύστερα γίνεται φίλος μαζί του. Ο Τεντ εγκαθίσταται στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου και κατά κάποιο τρόπο γίνεται ένα είδος πατρικής φιγούρας για το νεαρό παιδί.

Το «Καρδιές στην Ατλαντίδα» είναι βασισμένο σε ένα μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ. Ο σκηνοθέτης Σκοτ Χικς, δημιουργός του «Σολίστα», προσπαθεί για άλλη μια φορά να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του θεατή, να τον γεμίσει με νοσταλγία και τρυφερά συναισθήματα, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει κυρίως γιατί όλα μοιάζουν ίδια χωρίς κανένα ίχνος πρωτοτυπίας, εικόνες μελό που έχουμε ξαναδεί. Το μόνο θετικό η ερμηνευτική δεινότητα του Αντονι Χόπκινς που κρατάει την ταινία σε κάποιο επίπεδο.

Hearts in Atlantis. Αμερικανική παραγωγή 2001. Σκηνοθεσία: Σκοτ Χικς. Πρωταγωνιστούν: Αντονι Χόπκινς, Αντον Γιέλτσιν, Χόουπ Ντέιβις, Ντέιβιντ Μορς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ