Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νεολαία να βαδίσει τον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Χρήστος Μπίνος, μαθητής 2ου ΓΕΛ Νάουσας

Σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει στο απόγειό της και που οι χειρούργοι χειρουργούν από απόσταση ηπείρων με τη βοήθεια της ρομποτικής, παραδόξως οι νέοι ζούνε όλο και πιο δύσκολα, ενώ υποτίθεται ότι η τεχνολογική ανάπτυξη κάνει τη ζωή του ανθρώπου ευκολότερη.

Αυτό το διάστημα ο νέος έχει μόνο μια πραγματική διέξοδο για τα προβλήματά του, που είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Και γιατί συμφέρει τον νέο να συμπορευτεί δίπλα στο ΚΚΕ;

Τα εκατομμύρια των νέων σε αυτή τη χώρα είναι ένας «καταπιεσμένος στρατός». Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από αυτούς, αυτή η έκφραση δείχνει το πόσο σημαντική είναι η νεολαία, οι νέοι σχηματίζουν τα πιστεύω τους από αυτά που βλέπουν γύρω τους, που δυστυχώς είναι άσχημα για τους γιους και τις κόρες των εργατών και εργατριών. Βλέπουμε τους γονείς μας να εργάζονται όλη τους τη ζωή για να μας ζήσουν και να κρατήσουν τα κεφάλια των οικογενειών μας πάνω από το νερό.

Οι νεολαίοι μεγαλώνοντας με μεγάλες ελπίδες, όνειρα και ιδέες για τον κόσμο στον οποίο θα ήθελαν να ζήσουν, βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους ένα τείχος που γράφει επάνω του με μεγάλα γράμματα «Καπιταλισμός».

Αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα κάθε μέρα και λεπτό προσπαθεί να μπολιάσει τα μυαλά μας με τις σάπιες ιδέες του. Μας λένε: Οτι θα πάμε ψηλά, να μην μπλέκουμε και να κοιτάμε τον εαυτό μας, γιατί έτσι θα βγούμε κερδισμένοι, μέχρι και ότι δεν έπρεπε να αντισταθούμε στους Γερμανούς μας λένε, για να είμαστε πιο πειθαρχημένος λαός μέσα στα σχολεία μας!

Ομως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η νεολαία έχει άλλα ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Τα δικά μας ιδανικά είναι:

-- Η τιμημένη Ιστορία του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας, που πάνω από έναν αιώνα παλεύει για μια καλύτερη ζωή κόντρα σε θεούς και δαίμονες, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο. Μόνο μέσα από αυτήν τη συμπόρευση ένας μικρός λαός γίνεται γίγαντας.

-- Οι σημερινοί αγώνες των εργατών όπως στην «e-food», στη COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, που με όπλο την αλληλεγγύη μάς απέδειξαν ότι μπορούμε σήμερα να έχουμε αποτελέσματα.

-- Οι διεκδικήσεις των μαθητών για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, στο οποίο δεν θα κυκλοφορούν με κουβέρτες οι μαθητές τον χειμώνα λόγω του κρύου. Που δεν θα χρειάζεται οι γονείς κάθε μήνα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια και για το αυτονόητο, δηλαδή για μια εκπαίδευση που πρέπει να είναι δωρεάν.

-- Ιδανικό μας είναι η αντίθεση του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν. Η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θανάτου. Η νεολαία είναι πάντα με το πλευρό των λαών και όχι των ληστών.

-- Ιδανικό μας είναι ο σοσιαλισμός - κουμμουνισμός που είναι το μόνο δίκαιο σύστημα, που δεν εκμεταλλεύεται τον φτωχό και δεν τον πατάει, στο οποίο η εκπαίδευση και η ιατρική περίθαλψη είναι ανεπτυγμένες και δωρεάν, που η ανεργία θα αποτελεί ανέκδοτο. Εκεί η εξουσία ανήκει στον εργάτη και πράττει ανάλογα με το συμφέρον του.

Αυτά είναι τα ιδανικά μας. Ιδανικά που γίνονται πράξη όταν η νεολαία βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

Και όπως λέει ο σύντροφός μας Τούρκος ποιητής κομμουνιστής Ναζίμ Χικμέτ:

«Είναι εδώ πέρα ένας κόσμος τόσο παράξενος

Που μες την αφθονία κανείς πεθαίνει.

Στις συνοικίες σαν άρρωστοι λυσσασμένοι λύκοι

Τριγυρνούνε οι άνθρωποι και οι αποθήκες είναι κλειδωμένες γιομάτες στάρι...

Είναι εδώ ένας κόσμος τόσο παράξενος που ενώ τα ψάρια πίνουνε καφέ

Τα μωρά δε βρίσκουνε γάλα.

Ζούνε οι άνθρωποι με λόγια κι οι χοίροι με πατάτες...

Αυτόν τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε, θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ