Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ με την πολιτική του πρόταση εγγυάται την ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής των αγροτών

Γιάννης Σκεντερίδης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι παρευρίσκομαι σε μια συγκέντρωση του ΚΚΕ και ότι έχω τη δυνατότητα να σας απευθύνω τον λόγο. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ:

Γιατί το ΚΚΕ αναγνωρίζει στο πρόσωπο του αγρότη και κτηνοτρόφου έναν αγωνιστή που δίνει μάχη για την επιβίωση, δουλεύοντας μέσα σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας, στο κρύο και στους καύσωνες, όχι για να αποκτήσει μεγάλα πλούτη, αλλά για να εξασφαλίσει το καθημερινό ψωμί της οικογένειάς του.

Γιατί το ΚΚΕ μας έλεγε πάντα την αλήθεια, ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική «κόβει κεφάλια» μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να συγκεντρωθούν η παραγωγή και η γη σε λίγα χέρια. Δυστυχώς για τους αγρότες και γενικότερα για τον λαό μας, το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε, αφού η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την αγροτική δραστηριότητα μόνο την τελευταία δεκαετία πάνω από 400.000 μικρομεσαίοι αγρότες. Επιπλέον, η χώρα μας να γίνει ελλειμματική σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα, οδηγώντας στη διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Το ΚΚΕ χρόνια πριν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς συνδυασμούς και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στους αγρότες και στον λαό γενικά. Δυστυχώς, και εδώ επιβεβαιώθηκε. 8 χρόνια τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο, με τεράστια απώλεια στο εισόδημά μας, χωρίς ωστόσο καμία κυβέρνηση να αναπληρώσει το χαμένο αυτό εισόδημα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά μας για κατώτατες εγγυημένες τιμές, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100%, για έργα υποδομής που να μας προστατεύουν από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα, για αξιοπρεπείς συντάξεις κ.λπ. Το ΚΚΕ δεν στηρίζει μόνο τα αιτήματά μας, αλλά και τις μορφές πάλης που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μέσα από συλλογικές διαδικασίες αποφασίζει.

Επειδή το ΚΚΕ με την πολιτική πρόταση και το Πρόγραμμά του εγγυάται την ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Το ΚΚΕ υποστηρίζει - και έτσι είναι - ότι η χώρα μας έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, κατάλληλες εδαφολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορούν λοιπόν οι αγρότες να καλύψουν με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να παράγουν πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, και έτσι να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Και για να γίνει πραγματικότητα αυτό, χρειάζεται ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΚΑΠ.

Με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών, τη δημιουργία νέων Αγροτικών Συλλόγων εκεί που δεν υπάρχουν, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί ο λαός μας να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει αυτό που του αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ