Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σύσφιξη των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ. Φλώρου στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της παραπέρα σύσφιξης των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού.

Στη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του αναφέρθηκαν στη «διαρκή εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και «στις επιπλέον δυνατότητες ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με τη διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και άλλων δράσεων σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο, καθώς και στους εξοπλισμούς».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι «στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης περιφερειακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ», όπως αναφέρεται επισήμως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας (UNIT 9900) για τις υποδομές και τις διαδικασίες συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, καθώς και για τις τακτικές χρησιμοποίησής τους επί του πεδίου.

Εξάλλου, στη ναυτική βάση του ATLIT «ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τις δυνατότητες και τον ρόλο του ισραηλινού Ναυτικού και των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεών του ως προς τη διασφάλιση των θαλάσσιων οδών επικοινωνίας και την προστασία θαλάσσιων ζωνών και κρίσιμων υποδομών».

Παραπέρα, στην αεροπορική βάση του PALMACHIM, ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση, την ολοκλήρωση και τα επίπεδα της ισραηλινής αεράμυνας, για τα χαρακτηριστικά των συστημάτων IRON DOME, DAVID's SLING και ARROW 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητες της Μοίρας των UAV HERON της ισραηλινής Αεροπορίας, με τα οποία ήδη επιχειρούν και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

«Βαθιά ανησυχία» για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόφαση με την οποία απορρίπτει τις τελευταίες προσπάθειες του Πατριαρχείου να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση που εκδόθηκε εναντίον του τον Ιούλη του 2017, μέσω της οποίας η χαρακτηριζόμενη ως ριζοσπαστική ισραηλινή οργάνωση «Ateret Cohanim» κατάφερε να απαλλοτριώσει τις ιδιοκτησίες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πύλη της Γιάφα (Bab Al-Khalil) στην Ιερουσαλήμ.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ. Προσθέτει ότι «βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την προάσπιση και διαφύλαξη των προνομίων και δικαίων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ