Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Την πολιτική της κυβέρνησης Παστράνα κατήγγειλε, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας

Το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ στην Κολομβία και της κυβέρνησης Παστράνα κατήγγειλε, με προ ημερησίας διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας, καλώντας τον πρόεδρο του σώματος να ζητήσει από την κυβέρνηση Παστράνα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, να απελευθερώσει εκατοντάδες στελέχη των FARC, που κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες, και να προχωρήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων.

«Πριν από μερικές μέρες, η κυβέρνηση Παστράνα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «αξιοποιώντας μια περίεργη αεροπειρατεία - προβοκάτσια, που οι FARC κατήγγειλαν, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ξεκίνησε ανηλεείς βομβαρδισμούς κατά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, θέτοντας έτσι σε εφαρμογή το "Σχέδιο Κολομβία" των ΗΠΑ, που αποβλέπει στην εξόντωση των FARC και στη στρατιωτική λύση του προβλήματος σε βάρος του λαού της Κολομβίας.

»Είναι βέβαιο ότι, όπως προβλέπει το αμερικανικό σχέδιο, μετά τους βομβαρδισμούς που σκορπούν το θάνατο, θα έρθουν οι παραστρατιωτικές ομάδες για να ολοκληρώσουν τη σφαγή.

»Θα ήθελα λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, να σας καλέσω, ταυτόχρονα με την παρέμβασή σας για την απελευθέρωση της Πράσινης υποψήφιας, που πριν λίγο μας είπατε ότι σκοπεύετε να κάνετε, να ζητήσετε από την κυβέρνηση Παστράνα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, να απελευθερώσει, ταυτόχρονα, τις εκατοντάδες στελέχη των FARC που κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες, καθώς και τους 3 Ιρλανδούς συμπατριώτες σας πολίτες που κρατούνται στις ίδιες συνθήκες. Να ζητήσετε, επίσης, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ