Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Εντός» των διαπλεκομένων

Στον πόλεμο των διαπλεκόμενων οικονομικοπολιτικών συμφερόντων εμπλέκεται ολοένα και πιο ανοιχτά η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ταυτόχρονα επιχειρεί να συσκοτίσει το ρόλο της εμφανιζόμενη ως «αντίπαλος» της διαπλοκής.

Από τη μια πιέζει την κυβέρνηση «να ανοίξει το παιχνίδι», ώστε να μην αποκλείεται «η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου» από τη μοιρασιά της πίτας και τις προμήθειες του δημοσίου, τις οποίες αναλαμβάνουν «οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι και προμηθευτές». Από την άλλη επιχειρεί να φθείρει την κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για υπόθαλψη της διαφθοράς και αδιαφάνειας και προκαλώντας τη να ανοίξει όλους τους λογαριασμούς που προέρχονται από δικαστικές έρευνες.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η απάντηση που έδωσε στον πρωθυπουργό ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χτες το βράδυ σε συνέδριο της ΔΑΚΕ. Τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στο Κοινοβούλιο, «προσπαθώντας να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του», ενώ διαπίστωσε ότι «θέλησε να συγκαλύψει έτσι τους διαπλεκόμενους και τη διαπλοκή». «Την ώρα που η διαφθορά και η αδιαφάνεια απλώνουν παντού τα πλοκάμια τους, ο πρωθυπουργός τίποτε δεν είδε, τίποτε δεν άκουσε, τίποτε δεν έχει καταλάβει. Συνεχίζει τα παραμύθια», είπε, κατηγορώντας τον Κ. Σημίτη πως «ούτε λίγο, ούτε πολύ, αρνήθηκε ξεκάθαρα να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια η κυβέρνησή του ψήφισε».

Απαντώντας στα περί υποβολέων και υβριστών της δικαιοσύνης, ανέφερε ότι «όταν μιλάει για υβριστές ή υποβολείς της δικαιοσύνης προς εαυτόν και αλλήλους στην κυβέρνησή του θα πρέπει να απευθύνεται» και επανέλαβε την πρότασή του: «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο: Να ανοίξουν όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί, που έρχονται στο φως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Να χυθεί άπλετο φως». Αφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι αντίθετος με το άνοιγμα των λογαριασμών της «Μάγιο» - εταιρία μέσω της οποίας διοχετεύονταν χρήματα εφοπλιστών του Λονδίνου προς τα ταμεία της ΝΔ. «Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις. Ο κ. Σημίτης ας πάψει να κρύβεται», είπε.

Διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του «είναι θεσμικές», συμπληρώνοντας πως «αντίπαλοί μας δεν είναι πρόσωπα και επιχειρηματίες», εννοώντας προφανώς τον Σ. Κόκκαλη. «Και δεν το λέμε τώρα. Αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα και γινόμαστε στόχοι των κατεστημένων συμφερόντων που στηρίζονται από την κυβέρνηση και τη στηρίζουν, με τα Μέσα και το χρήμα που της διαθέτουν», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ