Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
«Απολύστε την πολιτική τους!»

«Απολύστε την πολιτική τους!» ήταν η απάντηση της «Πανεπιστημονικής» Οικονομολόγων στην υπόδειξη του υφυπουργού ανάπτυξης Γ. Τσακίρη, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης, προς τις επιχειρήσεις ...να απολύσουν τους λογιστές και να αφήσουν απλήρωτους τους συμβούλους τους, γιατί τάχα δεν έκαναν σωστά τις αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή ή για τη συμμετοχή στο ΕΣΠΑ!

Ο υφυπουργός ανακάλεσε κατόπιν των αντιδράσεων που προκλήθηκαν και ζήτησε συγγνώμη, την οποία αποδέχτηκε η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, εστιάζοντας στο «δέντρο» και κάνοντας ότι δεν βλέπει το «δάσος», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική» Οικονομολόγων.

«Οι επαίσχυντες δηλώσεις του υφυπουργού δεν μας εκπλήσσουν καθόλου. Οσο αυξάνεται η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, τόσο πιο συχνά θα συναντάμε "Τσακίρηδες" που θα κατηγορούν τους εργαζόμενους του ενός ή του άλλου κλάδου ως άχρηστους ή αχάριστους», σημειώνει.

Σε απάντηση των λεγομένων του, η «Πανεπιστημονική» τονίζει ότι ο κλάδος των λογιστών σήκωσε τεράστιο βάρος τα προηγούμενα χρόνια με τη γραφειοκρατία, τις ατελείωτες οδηγίες, εγκυκλίους, ΠΝΠ, στην πλειοψηφία τους κακογραμμένες, συχνά αλληλοαναιρούμενες, και σήμερα σηκώνει το βάρος του στησίματος των myDATA.

Στο πλαίσιο δε μιας πολιτικής συγκεντροποίησης και στον λογιστικό κλάδο, καταστροφής των μικρών και προώθησης μιας ανάπτυξης που εξυπηρετεί μια χούφτα παράσιτα, πολιτική με την οποία το ΟΕΕ συναινεί και μάλιστα «ως σύμβουλος στον σχεδιασμό και στη διαχείρισή της» και η οποία μοιράζει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δισ. στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές καλούνται να είναι και ευχαριστημένοι με προγράμματα στήριξης επιπέδου μέχρι 2.000 ευρώ για την τεχνολογική αναβάθμισή τους και οι εργαζόμενοι να αρκεστούν σε μισθούς πείνας!

«Η τακτική της διοίκησης του ΟΕΕ επιδιώκει να κοιτάζουμε το δάχτυλο και όχι το δάσος που δείχνει. Δεν αρκεί να ζητήσει συγγνώμη ο Τσακίρης και όλα καλά. Αλλωστε υπάρχουν πολλοί "Μανωλιοί" που θα βάλουν το πουκάμισο αλλιώς και θα συνεχίσουν να μας ποδοπατάνε, όχι απλά με τις δηλώσεις τους, αλλά με την πολιτική τους», σημειώνει η «Πανεπιστημονική» και καλεί τους εργαζόμενους στον λογιστικό κλάδο να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των σωματείων τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές να δυναμώσουν τις Ενώσεις τους και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για μέτρα ελάφρυνσης από την εντατικοποίηση και την ακρίβεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ