Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι διήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα
  • Αύριο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Στις 24 - 25 Ιούνη προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του Φοιτητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον Σοσιαλισμό!» και με πλούσιο περιεχόμενο. Κορύφωση των διήμερων εκδηλώσεων είναι η αυριανή μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια της Αθήνας απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε χιλιάδες φοιτητές να συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις. Εξάλλου, από νωρίς χτες το πρωί δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με μεράκι διαμόρφωναν τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, που θα αποτελέσει το σημείο για το αγωνιστικό ραντεβού του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Παρασκευή

19.30 Φοιτητικά συγκροτήματα

20.30 Εκδήλωση - συζήτηση «"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσουν: Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και Αφροδίτη Κτενά, ΔΕΠ, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Hip Hop live με τον Raibo και τους Rhyme Riot

22.15 Stand up comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα

23.00 Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη

01.00 Νησιώτικο γλέντι

  • Αύριο Σάββατο

19.30 Φοιτητικά συγκροτήματα

21.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

22.00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

00.30 Λαϊκό γλέντι

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματικές εκθέσεις και θα πραγματοποιηθούν τουρνουά σκακιού, quiz ερωτήσεων, αθλητικές δραστηριότητες.

Στη Θεσσαλονίκη

Οι διήμερες εκδηλώσεις του φοιτητικού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στις 24 - 25 Ιούνη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ περιλαμβάνουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις και εκδηλώσεις, θεματικές γωνίες για τον Πολιτισμό, τις νέες γυναίκες, την Επιστήμη, γωνιά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αθλητικές επιδείξεις. Την Παρασκευή προγραμματίζονται βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και στη συνέχεια συναυλίες και γλέντι. Το Σάββατο, προγραμματίζεται εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο: «Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στείλαμε μήνυμα ελπίδας, αντεπίθεσης, ανυπακοής. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!» με ομιλητή τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες και πάρτι.

Στην Πάτρα

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιούνη στον Μόλο Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα. Το πρόγραμμα ξεκινά και τις δύο μέρες στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνει την Παρασκευή συζήτηση με θέμα: «"Πανσπουδαστική ΚΣ" - Πρώτη δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα συμμετέχουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσει συναυλία. Το Σάββατο προγραμματίζεται πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ και Γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες και λαϊκό - νησιώτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ