Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν τώρα μέτρα πυροπροστασίας

Οι προχτεσινές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης βάζουν στο προσκήνιο την ανάγκη να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν έστω και καθυστερημένα οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει, «δεν πέρασαν δύο βδομάδες που το ΚΚΕ, τόσο κοινοβουλευτικά όσο και στο Ηράκλειο, σε συνάντηση με τον Σύλλογο Πυροσβεστών Ηρακλείου, αναδείκνυε τους μεγάλους και υπαρκτούς κινδύνους λόγω της κατάστασης στην Πυροσβεστική και της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας, ενόψει αντιπυρικής περιόδου, με ευθύνη της κυβέρνησης και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων».

Σημειώνει, επίσης, ότι στα δύο σημεία που έπιασαν φωτιά προχτές, στις επιχειρήσεις στις Μαλάδες του δήμου Ηρακλείου και στο Βουλισμένο Αλώνι στον δήμο Μαλεβιζίου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΚΚΕ, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.

Στο σημείο της πυρκαγιάς στις Μαλάδες βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Επίσης, τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν ο Δημήτρης Βρύσαλης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου, στον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και ο Μιχάλης Χουστουλάκης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου, στον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, για να γίνει υπεύθυνη ενημέρωση για την κατάσταση και έκταση των πυρκαγιών. Στην παρέμβαση πρόβαλαν την ανάγκη να κινητοποιηθούν άμεσα όλα τα μέσα της πυρόσβεσης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και κατοίκων των ευρύτερων περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ