Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Συνδικαλιστική δίωξη με τον φερετζέ της «προαγωγής» και μάλιστα με «εντέλλεσθε»

Την πρωτοφανή ένταση του αυταρχισμού και του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που απαιτεί με ...«εντέλλεσθε» τη μετακίνηση και ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης για την συνδικαλίστρια των ταξικών δυνάμεων Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, καταδικάζει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού». Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής σε μια πρωτοφανή μεθόδευση δίνει εντολή για μετακίνηση της συνδικαλίστριας (είναι εκλεγμένη αναπληρώτρια γραμματέας στο Σωματείο του Νοσοκομείου και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ) από ένα κρίσιμο πόστο που υπηρετεί με αυταπάρνηση, αποδεδειγμένη επάρκεια και φιλεργατική κατεύθυνση εδώ και 22 χρόνια, σε θέση «προϊσταμένης στο Τμήμα ελέγχου, ποιότητας, έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης». Ο στόχος είναι προφανής: Από τη μία να αποδυναμωθεί το Τμήμα όπου σήμερα υπηρετεί η συγκεκριμένη εργαζόμενη και από την άλλη να εκτεθεί, να εγκλωβιστεί και να απαξιωθεί μια συνδικαλίστρια που με την παράταξη και το Σωματείο της δίνει μάχη ενάντια στην ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» και στην προσαρμογή των δομών του νοσοκομείου στα επιχειρηματικά κριτήρια.

Σημειωτέον, η εργαζόμενη με μια απόλυτα τεκμηριωμένη επιστολή προς τη διοίκηση αρνείται τη συγκεκριμένη ανάθεση καθηκόντων, αποκαλύπτοντας τις μεθοδεύσεις που κρύβονται από πίσω. Ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί «αδιανόητη» την παραπάνω ανάθεση, καθώς η τοποθέτηση αυτή «αντίκειται και συγκρούεται» με τις προσωπικές της αρχές και αξίες, την ηθική και την όλη συνδικαλιστική πορεία και δράση της. Αλλωστε, και ως συνδικαλίστρια συμμετέχει ενεργά στη νομίμως προκηρυγμένη απεργία - αποχή κατά της «αξιολόγησης», την οποία καλείται τώρα με το αυταρχικό «εντέλλεσθε» της διοίκησης να υπηρετήσει, και μάλιστα από θέση προϊσταμένου! Να σημειωθεί επίσης ότι το συγκεκριμένο Τμήμα στο οποίο καλείται να μετακινηθεί υπάγεται απευθείας στη διοίκηση, επομένως και στην εκάστοτε κυβέρνηση, με προσανατολισμό την υλοποίηση των πολιτικών «κόστους - οφέλους», με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΕΣΑΚ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας και διοίκηση να διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, να εγκλωβίσουν στην απελπισία και τον φόβο τους εργαζόμενους και να βάλουν στον "γύψο" τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς - τους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος». Και καλεί τον υπουργό Υγείας και τους άλλους πολιτικούς προϊσταμένους του διοικητή «να σταματήσουν τον αυταρχικό και ακραία αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχουν πάρει, αλλιώς η απάντησή μας θα είναι καθολική, δυναμική και συντριπτική».

Και εκδικητική απόλυση γιατρού!

Το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» καταγγέλλει επίσης την απόλυση του ορθοπεδικού Νικόλα Σκούφογλου, ο οποίος είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας. Το Σωματείο απαιτεί την ανάκληση της απόφασης του διοικητή και τη συνέχιση της παράτασης του γιατρού, να σταματήσει το γαϊτανάκι μετακινήσεων, που αποδομούν τις υπηρεσίες, με το πρόσχημα της «αναβάθμισης», και προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 28 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ., με συγκέντρωση στις 8 π.μ. έξω από το ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «η απόρριψη αυτή, με βάση την οποία ο συνάδελφος οδηγήθηκε άμεσα στην ανεργία, ανακοινώθηκε τηλεφωνικά στον ίδιο, χωρίς να του δοθεί κάποια προθεσμία για ένσταση ή για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια. Το δε έγγραφο της απάντησης, το οποίο του επιδόθηκε μετά από πίεση και μια ολόκληρη βδομάδα μετά τη διακοπή της σύμβασής του, δεν περιλαμβάνει καμία αιτιολόγηση, γεγονός που καθιστά την απόφαση, εκτός από εξόφθαλμα άδικη, και παράτυπη». Μάλιστα, ο διοικητής αρνήθηκε επανειλημμένως να συναντήσει τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΝΕ, που τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να συναντηθούν μαζί του, προκειμένου να εξηγηθούν οι αιτίες αυτής της απόφασης. Στη δε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας ότι «προτιμά να μη μιλήσει για το θέμα».

Την απόλυση καταγγέλλει και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ