Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς για την έλλειψη τεχνολόγων στο Ακτινοδιαγνωστικό

Τις επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργούνται για τον λαό της περιοχής ανέδειξαν με συνέντευξη Τύπου οι σύλλογοι των υγειονομικών

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τον λαό της Θεσσαλίας κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω της έλλειψης τεχνολόγων, ανέδειξαν οι σύλλογοι των εργαζομένων και γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες από το αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, συνταξιουχικών σωματείων και του συλλόγου νεφροπαθών. Επίσης, στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λαρισαίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Γιώργος Καράγιωργας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόβλημα που υπάρχει, σημειώνοντας: «Στον οργανισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προβλέπονται 56 θέσεις. Από τις 56 αυτές προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες οι 33, ενώ από αυτές μόνο 20 (από τους 25 που εμφανίζονται ότι υπάρχουν) είναι οι ενεργοί τεχνολόγοι στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο. Οι υπόλοιποι καλύπτουν σημαντικές θέσεις τεχνολόγων σε άλλα απαραίτητα Τμήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΓΝΛ, είναι σε αναρρωτικές άδειες, αναστολές. Ως εκ τούτου, απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι υπόλοιπες 23 θέσεις. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Τμήματος, παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του λαού της Θεσσαλίας. Ασθενείς που χρήζουν άμεσης απεικόνισης καθυστερούν και οι εφημερίες γίνονται επικίνδυνες, αφού καθημερινά γίνονται έως και 500 ακτινογραφίες και 150 αξονικές εξετάσεις. Οι συνάδελφοι εμφανίζουν συμπτώματα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Η μέχρι στιγμής οριακή λειτουργία του Τμήματος έχει επιτευχθεί από την περικοπή ρεπό και αδειών και από τον ηρωισμό των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις άδειες του 2021!».

Την αγωνία των υγειονομικών και των ασθενών μετέφερε εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ ο Κώστας Λαρίσης, σημειώνοντας ότι «πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις. Η ανάγκη σε ημερήσια βάση είναι να υπάρχουν το πρωί στις θέσεις τους 13 τεχνολόγοι, ενώ στο Πανεπιστημιακό υπηρετούν συνολικά 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και όσοι εργάζονται βράδυ ή έχουν ρεπό».

«Το πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και απαξίωση του ΕΣΥ, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε η Γεωργία Παπαδάμου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ.

Το δε γεγονός ότι η κατάσταση αυτή ωφελεί τον ιδιωτικό τομέα ανέδειξε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, Νίκος Νταφούλης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία μας μαραζώνουν, όταν "για την Υγεία δεν υπάρχει μία", ανακοινώνονται δεκάδες δισ. μποναμάς από τον "αναπτυξιακό" νόμο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και δαπάνες και τη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Η Υγεία του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο! Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής μας, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ