Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες υποσχέσεις στους τσιγγάνους

Συνέχεια στην ασύστολη κοροϊδία που εισπράττουν οι τσιγγάνοι ήδη από 1996, οπότε και ανακοινώθηκε πρόγραμμα δήθεν ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την κοινωνική τους ένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, δίνει η κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιχειρεί τη μικροπολιτική αξιοποίηση των προβλημάτων των Αθιγγάνων.

Χτες ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της διυπουργικής την Τετάρτη, απαντώντας ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΝΔ Κ. Καραμανλή, ο οποίος μιλώντας σε σχετική ημερίδα στον Ασπρόπυργο ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα. Ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια δήθεν ανησυχία των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων για τα προβλήματα των τσιγγάνων, που ως είθισται εκδηλώνεται σε περιόδους που μπορούν να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη.

Η πραγματικότητα είναι ότι από το 1996 - όταν εξαγγέλθηκε (12.7.1966) ένα διετές πρόγραμμα ύψους 3 δισ. δραχμών ή 7.500 δραχμών κατά κεφαλήν το χρόνο και τους υπόσχονταν από 200 τροχόσπιτα το χρόνο μέχρι κλασικό αθλητισμό - οι τσιγγάνοι εισπράττουν μόνο υποσχέσεις. Σε πολλές περιπτώσεις τα κονδύλια που ανακοινώνονται δε φτάνουν στον προορισμό τους, ενώ τα χρονοδιαγράμματα των προγραμματισμένων έργων δεν τηρούνται. Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να υλοποιήσει έως το 2004 το 70% του συνολικού προγράμματος στέγασης σε νέους οικισμούς και βελτίωσης των υπαρχόντων που θα εγκρίνει η διυπουργική επιτροπή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, διάρκειας έως το 2008, θα διατεθούν 127,7 δισ. δραχμές για στέγαση, εκπαίδευση, απασχόληση και κοινωνική πρόνοια. Από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα διατεθούν 70,9 δισ. δραχμές και 56,8 δισ. από εθνικούς πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ