Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε τροχιά τετράδας η Εθνική πόλο γυναικών

Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά πόλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης διεκδικεί απόψε η Εθνική ομάδα γυναικών με αντίπαλο την Ολλανδία για τα προημιτελικά (20.30 - ΕΡΤ3). Με εφαλτήριο τις εμφανίσεις της στον πρώτο γύρο, που της έδωσαν την πρωτιά στον όμιλό της και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, η ελληνική ομάδα επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, διεκδικώντας την παρουσία της στην τετράδα της διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια. Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ για τον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι οι παίκτριες της Εθνικής θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, όπως έκαναν σε κάθε παιχνίδι μέχρι τώρα.

Στην οκτάδα και περιμένει η Εθνική ανδρών

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του δικού της τουρνουά πόλο πήρε και η Εθνική ανδρών, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό της μετά τη σπουδαία νίκη 16-8 επί της Γερμανίας την τελευταία αγωνιστική. Το αποτέλεσμα έδωσε στην Εθνική διαφορά γκολ αρκετή ώστε να υπερισχύσει της Κροατίας στην ισοβαθμία στην κορυφή και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην οκτάδα, που θα προκύψει από τον νικητή του αγώνα μπαράζ Νότιας Αφρικής - ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί είναι το μεγάλο φαβορί και επικρατέστεροι για αντίπαλοι της Ελλάδας στα προημιτελικά.

Ανοιχτή θάλασσα: Αξιόλογη εμφάνιση ο Κυνηγάκης

Τη 12η θέση κατέλαβε ο Αλκης Κυνηγάκης στα 5 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αξιόλογη επίδοση με βάση τον έντονο συναγωνισμό και το επίπονο του αγωνίσματος. Ο Ελληνας πρωταθλητής ακολούθησε μέχρι ένα σημείο τον πολύ γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι κολυμβητές που ειδικεύονται στην πισίνα (οι οποίοι ευνοούνται από το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται σε λίμνη), αλλά σταδιακά έμεινε πιο πίσω και τερμάτισε σε χρόνο 54:32.8.

Διπλός αποκλεισμός στις καταδύσεις

Εκτός ημιτελικών έμειναν οι δύο Ελληνες καταδύτες που συμμετείχαν στον προκριματικό του τραμπολίνο 3 μ. Ο Θάνος Τσιρίκος κατετάγη 37ος με 322,85 βαθμούς και ο Θεόφιλος Αυθίνος 39ος με 312,20 β. σε σύνολο 55 αθλητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ