Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις επικίνδυνες αποφάσεις

Στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και σε μια σειρά από άλλες πόλεις

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται μέχρι τις 30 Ιούνη στη Μαδρίτη. Καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων». Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

Απευθύνει έτσι κάλεσμα περαιτέρω ενίσχυσης του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής: «Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Λαϊκές διαμαρτυρίες σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Σε λαϊκές διαμαρτυρίες μεθαύριο, Πέμπτη 30 Ιούνη, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία οι Επιτροπές Ειρήνης σε νομούς και πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Απαιτούν να μην εγκριθούν τα νέα δολοφονικά σχέδια σε βάρος των λαών απ' τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, στον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Σε δήλωσή του (δείτε τη ολόκληρη στον «902.gr») ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αφού εξηγεί ότι πρόκειται για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα, σχεδιασμούς «που απροκάλυπτα στοχεύουν στο να ρίξουν λάδι στη φωτιά», τονίζει ότι το ΚΚΕ «αποκαλύπτει και καταγγέλλει τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Είναι ευθύνες που γιγαντώνονται χρόνο τον χρόνο, προσδένοντας τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα βάζοντας τον λαό μας στην καρμανιόλα των αντιποίνων». Αφού καταδικάζει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να ενισχύσει με στρατιωτικές δυνάμεις τη ΝΑΤΟική Ομάδα Μάχης στη Βουλγαρία, καλεί σε πάλη για να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα, να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός εκτός συνόρων, καταλήγοντας: «Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να πλαισιώσει και να δυναμώσει τον αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής. Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, Αναστασία Αγγελοπούλου, αναφερόμενη και στις επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε:

«Η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όχι μόνο δεν εγγυάται την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, όπως προσπαθούν να παραπλανήσουν τον λαό η κυβέρνηση και το κόμματα του ευρωατλαντισμού. Αντίθετα, υποθάλπει την τουρκική επιθετικότητα και αποτελεί πραγματικά βόμβα η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί, καθώς το ΝΑΤΟ είναι ο φορέας της στρατηγικής της συνδιαχείρισης, της συγκυριαρχίας, της συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου του Αιγαίου, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά βλέπει γκρίζες ζώνες και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».

Στάθηκε και στην ανάπτυξη των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη Δυτική Ελλάδα, σημειώνοντας: «Ο λαός της Δυτικής Ελλάδας έχει πείρα από τα σούρτα - φέρτα των Αμερικανών πρέσβεων, των "φονιάδων των λαών" στην περιοχή μας, που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά την μετατρέπουν σε ορμητήριο αλλά και στόχο, λόγω της ύπαρξης των αεροδρομίων σε Ανδραβίδα, Αραξο και Ακτιο που χρησιμοποιούνται για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και διαρκώς αναβαθμίζονται». Επισημαίνοντας ότι η εργατική τάξη, ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές θα τους χαλάσουν αυτά τα σχέδια, κατέληξε: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Δράσεις σε πόλεις, λιμάνια, αεροδρόμια:

Οι λαϊκές διαμαρτυρίες των Επιτροπών Ειρήνης μεθαύριο, Πέμπτη, έχουν ως εξής:

Αχαΐα: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο του Αράξου, στο ΚΕΤΧΝ και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στην Πάτρα. Στις 7.30 μ.μ. στα διόδια του Αιγίου στην Εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.

Αιτωλοακαρνανία: Στις 7.30 μ.μ. στη βάση του Ακτίου. Στις 2.30 μ.μ. στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου. Στις 8 μ.μ. στη Ναύπακτο.

Ηλεία: Στις 7.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στο λιμάνι της πόλης και στις 8 μ.μ. στο αεροδρόμιο.

Κεφαλονιά: Στις 7 μ.μ. στο λιμάνι του Πόρου και στο αεροδρόμιο.

Ιθάκη: Στις 8.30 π.μ. στο λιμάνι του Πισαετού.

  • Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις στη Λάρισα οργανώνει διαμαρτυρία αύριο, Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ