Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «PRAKTIKER»
Με απεργία έδωσαν απάντηση στις απολύσεις και διεκδικούν επιχειρησιακή ΣΣΕ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Απεργία στα καταστήματα «Praktiker» όλης της χώρας πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, με απόφαση του Σωματείου τους, αντιδρώντας στο μπαράζ απολύσεων που έχει ξεκινήσει η εργοδοσία εδώ και μήνες σε όλη τη χώρα και διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Στην Αττική, το επιχειρησιακό Σωματείο μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκαν έξω από όλα τα καταστήματα της Αττικής, συζητώντας με τους εργαζόμενους και παράλληλα ενημερώνοντας τους πελάτες για τα δίκαια αιτήματα της κινητοποίησης. Εξω από το κατάστημα του Ταύρου απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζόμενους η Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκφράζοντας τη στήριξή της στην απεργία. Παράλληλα κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή Αττικής, η οποία όπως τονίστηκε στηρίζει την αντεργατική επίθεση εναντίον των εμποροϋπαλλήλων, όπως έκανε και με την απόφασή της να εγκρίνει τις περιβόητες «Λευκές Νύχτες» που πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένους δήμους του λεκανοπεδίου.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Και στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στα «Praktiker» έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας, έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό σωματείο (Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης) και συναδέλφους τους από άλλους χώρους δουλειάς.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας έδωσαν οι εργαζόμενοι στα «Praktiker» και στην Πάτρα, όπου συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία. Το κατάστημα παρέμεινε κλειστό όλη μέρα, ενώ μαζί τους από την πρώτη στιγμή, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, και το κλαδικό Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου.

Δίπλα τους, σε ένα άμεσο κύμα αλληλεγγύης, με παρουσία στο κατάστημα, βρέθηκαν επίσης τα Συνδικάτα Ποτών - Τροφίμων, Τηλεπικοινωνιών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Διανομέων - Ντελιβεράδων, Επισιτισμού - Τουρισμού, με αντιπροσωπείες τους, καθώς και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Το μαχητικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην απεργία των εργαζομένων στα «Praktiker» μεταφέρθηκε με το τέλος της απεργιακής περιφρούρησης και στη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών. Δεκάδες υπάλληλοι της επιχείρησης έδωσαν μαζικό «παρών», δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ