Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα και κάλεσμα στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Εκδήλωση της ΚΝΕ έγινε το Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο στην πλ. Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ καθώς και της Τομεακής Οργάνωσης Α' Αθήνας της ΚΝΕ με τίτλο: «Ψάξε την πραγματική ουσία! ΟΧΙ σε όλα τα Ναρκωτικά! Η συμβολή του Αθλητισμού στην πρόληψη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν περιμένει την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών για να μιλήσει για το θέμα, αλλά έχει σταθερά στη δράση και στον προσανατολισμό του την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά. Στηλίτευσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την προσπάθεια νομιμοποίησης της κάνναβης, δίνοντας στοιχεία για την εξάπλωσή της και για την ανοχή που καλλιεργείται στη νεολαία απέναντι στη χρήση της. Μίλησε ακόμα για την πολιτική διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης με τη λεγόμενη εποπτευόμενη χρήση που θεωρεί «λύση» απλά να μην πεθάνει ο χρήστης, ενώ την ίδια στιγμή υπονομεύεται πλήρως η πρόληψη και η απεξάρτηση. Επισήμανε τέλος μεταξύ άλλων τη σημασία του αθλητισμού ως ιδανικού αντίβαρου στη χρήση ουσιών για τους νέους.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρεμβάσεις από την Λεμονιά Φάκαρου, ψυχολόγο, θεραπεύτρια στο ΚΕΘΕΑ, που μίλησε για τη σημασία της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα ως απάντηση στο πολυπαραγοντικό πρόβλημα των ναρκωτικών, αναφέρθηκε στις νέες ουσίες που μπαίνουν στην αγορά και το πώς συνδέονται με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αλλά και στις εξελίξεις στην κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά.


Ο Νίκος Παπαδόπουλος, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε για τον ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία και στις ευεργετικές συνέπειες στην καλλιέργεια του χαρακτήρα του ανθρώπου, μίλησε όμως και για το ντόπινγκ και για τα κέρδη με τα οποία συνδέεται. Καταλήγοντας είπε ότι υπάρχουν «δυο αθλητισμοί», αυτός που έχουμε τώρα και αυτός που θα μπορούσαμε να έχουμε και θα έχουμε στη σοσιαλιστική κοινωνία.

Τέλος ο Γιώργος Κολλάρος, μέλος της ΚΝΕ, μέλος του 15μελούς συμβουλίου του 38ου Λυκείου Αθηνών, αναφέρθηκε στο ασφυκτικό πρόγραμμα του σχολείου και τις ελλιπείς υποδομές αθλητισμού στις γειτονιές, που δεν δίνουν διέξοδο στις ανάγκες της νέας γενιάς. Τόνισε ότι τα ναρκωτικά δημιουργούν ανθρώπους αδρανείς και απαθείς στη σκέψη και ως απάντηση αντέτεινε την αγωνιστική στάση ζωής, που προτείνει και ακολουθεί η ΚΝΕ, λέγοντας ότι «θέλουμε να είμαστε κάθε φορά το μέλλον».

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, που χρησιμοποίησε τα ναρκωτικά ως «εύρημα» για να... «δικαιολογήσει» και να στηλιτεύσει με το καυστικό χιούμορ του όλα τα κακώς κείμενα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, αλλά και μαζί με βίντεο και μουσικές να μας ταξιδέψει στα πανηγύρια, τις συνήθειες και τις νοοτροπίες που επικρατούν σε διάφορες περιοχές.

Η βροχή που έπεσε για λίγο αμέσως μετά, δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει τους νέους και τις νέες που περίμεναν το συναυλιακό πρόγραμμα, το οποίο συνεχίστηκε μετά από λίγη ώρα με το Ηip Hop Live από τους Raibo, Rhyme Riot, Retro, Drugitiz και Φρανκ, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει στο αυριανό φύλλο με αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Σοφιανού στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ