Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Πλήθος σωματείων και φορέων ορθώνουν τείχος στις απολύσεις

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στην πύλη του νοσοκομείου

Σε κινητοποίηση καλεί αύριο Τετάρτη, στις 12 μ., η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Ιατρών Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς ενάντια στις απολύσεις ειδικευόμενων γιατρών και συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το ψήφισμα της ΕΙΝΔΥΜ προσυπογράφουν άλλα 16 εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως και η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας.

Στο ψήφισμά της η ΕΙΝΔΥΜ καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε ξεσηκωμό, τονίζοντας πως στο ΓΝ Καστοριάς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 10 απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων και η διοίκηση προχωρά σε απόλυση 7 ειδικευόμενων γιατρών (5 παθολόγων και 2 παιδιάτρων) που πρακτικά αυτό σημαίνει μείωση κατά 30% των ειδικευόμενων γιατρών.

«Η μείωση του προσωπικού του νοσοκομείου θέτει ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο την υγεία του λαού της Καστοριάς και φέρνει στα όρια της εξάντλησης το εναπομείναν προσωπικό. Ανοίγει την πόρτα για το "νέο ΕΣΥ" με μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας», σημειώνει η ΕΙΝΔΥΜ και απαιτεί να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των ειδικευόμενων, να γυρίσουν στη δουλειά τους οι 10 απολυμένοι συμβασιούχοι και την πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΓΝ Καστοριάς.

Το κάλεσμα υπογράφουν, εκτός από τους παραπάνω, οι Ενώσεις Ιατρών: Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας. Επίσης, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ της Καστοριάς, η ΕΛΜΕ Καστοριάς, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου, οι Συνταξιούχοι Δημοσίου και ΙΚΑ, τα Σωματεία Γούνας, Οικοδόμων, Χειριστών Βαρέων Οχημάτων, ΛΑΡΚΟ, ο Αγροτικός Σύλλογος, η Ομάδα Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών και ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών.

Ντροπιαστική η στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Την ντροπιαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση της προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα» καθώς, απαντώντας στο αίτημα της παράταξης για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, είπε πως δεν αφορά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η εξέλιξη με το νοσοκομείο, παρά μόνο την ΑΔΕΔΥ και τα δικά τους σωματεία και κατά δεύτερον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για πλήρη απαρτία του ΔΣ. Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις δυνάμεις αυτές στο σωματείο «που θέλουν ή παρακολουθούν με απάθεια τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Παράλληλα, θυμίζει πως πρόκειται για δυνάμεις που «πριν από λίγες βδομάδες για να αποφύγουν τη γενικότερη κατακραυγή για τις νοθείες που έκαναν στις εκλογές του σωματείου, έκαναν διαδικτυακή συνεδρίαση για συγκρότηση του ΔΣ», ενώ τώρα που απολύονται εργαζόμενοι αυτό δήθεν δεν μπορεί να συνεδριάσει.

Η «Ταξική Ενότητα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των υγειονομικών και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΙΝΔΥΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ