Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση και τη συνδικαλιστική δίωξη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σήμερα στις 8 π.μ., στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (έναρξη βάρδιας - 10 π.μ.) που έχει προκηρύξει, καταγγέλλοντας την εκδικητική απόλυση του ειδικευόμενου ορθοπεδικού Ν. Σκούφογλου από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της Τ. Ευαγγελοπούλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και αναπληρώτριας γραμματέα του Σωματείου του «Ευαγγελισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σκούφογλου είναι ο μοναδικός ειδικευόμενος στον οποίο αρνήθηκαν την παράταση, παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της από τον επιστημονικά υπεύθυνο συντονιστή διευθυντή του Ορθοπεδικού Τμήματος και τον διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα, αλλά και το γεγονός ότι δίνονται νομοθετημένα κίνητρα σε παρατασιακούς ιατρούς για να παραμείνουν, και οι σχετικές αιτήσεις ανανεώνονται με μια τυπική διαδικασία. Οπως καταγγέλλεται, ο διοικητής εκδικείται τον γιατρό για τις κινητοποιήσεις στις οποίες είχε προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων το 2021 ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου καθώς και δεύτερου εργαζόμενου (με την κατηγορία για δήθεν «απρεπή και επιθετική συμπεριφορά» προς το πρόσωπο του τότε αναπληρωτή διοικητή).

Σχετικά με την αναπληρώτρια γραμματέα του ΣΕΝΕ, Τ. Ευαγγελοπούλου, η διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να ορθώσει εμπόδια στη συνδικαλιστική της δράση, επιχειρεί να την μετακινήσει, με «ανάθεση άσκησης καθηκόντων προϊσταμένης στο Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Ερευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης», που αποτελεί κρίσιμο τμήμα για την υλοποίηση της «αξιολόγησης δομών και προσωπικού», στην κατεύθυνση λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Αν και η συνδικαλίστρια έχει ήδη αποποιηθεί δύο φορές - εγγράφως και αιτιολογημένα - την ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένης, όπως έχει δικαίωμα, ο διοικητής του νοσοκομείου επέλεξε να απαντήσει προκλητικά, με «εντέλλεσθε».

Τη στήριξή τους στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» εκφράζουν η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αιγινήτειο», καταγγέλλοντας μπαράζ παρόμοιων περιστατικών αυταρχισμού, απολύσεων συμβασιούχων υγειονομικών, αναίτιων καθαιρέσεων από θέσεις ευθύνης, αδικαιολόγητων μετακινήσεων και απειλών σε βάρος εκλεγμένων συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ