Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Βάρβαρο έγκλημα του «προοδευτικού» ιμπεριαλισμού της Ευρώπης

Διαμαρτυρία σήμερα στην πρεσβεία και το προξενείο της Ισπανίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα Τρίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ισπανίας (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, στάση Μετρό «Ακρόπολη»), στις 6 μ.μ., καταγγέλλοντας τη σφαγή δεκάδων μεταναστών στη Μελίγια.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία οργανώνει σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στο προξενείο της Ισπανίας (Λεωφόρος Νίκης 3, δίπλα από την Πλατεία Ελευθερίας), την ίδια ώρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δώσουν μαζικό «παρών» στις σημερινές κινητοποιήσεις, δίνοντας απάντηση στο βάρβαρο έγκλημα.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, με τίτλο «Σφαγή στη Μελίγια: Βάρβαρο έγκλημα του "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης», το ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:

«Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στην Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας - Μαρόκου, με τη δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν "προοδευτικού" ιμπεριαλισμού της Ευρώπης.

Οι ίδιες δυνάμεις που για αιώνες ληστεύουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής και εκμεταλλεύονται τους λαούς της σαν σκλάβους, σήμερα δολοφονούν εν ψυχρώ και σε ζωντανή μετάδοση εκατοντάδες ξεριζωμένους.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που κόβουν τους μισθούς στους εργαζόμενους της Ευρώπης, επιβάλλουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, διώκουν όποιον αντιστέκεται και επιτίθενται στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο εσωτερικό των χωρών τους, επιχειρούν να στοχοποιήσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους άλλων χωρών και να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, για να κρύψουν τη σκληρή αντεργατική πολιτική τους.

Το στυγερό αυτό έγκλημα αποκαλύπτει και τον επικίνδυνο ρόλο διαφόρων δυνάμεων στα συνδικάτα που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ψευτοδιλήμματα για μετατροπή του εργατικού κινήματος σε μηχανισμό στήριξης διάφορων δήθεν "προοδευτικών" ή "αριστερών" κυβερνήσεων. Οι λαοί στα σύνορα της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας βιώνουμε από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων τη στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή". Οπως βιώνουμε αντίστοιχα και τη στοχοποίηση των εργατικών αγώνων ως "κίνδυνο για την οικονομία".

Η συγκυρία του εγκλήματος στη Μελίγια και των κυνικών δηλώσεων του δήθεν "προοδευτικού" πρωθυπουργού της Ισπανίας με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη είναι μια επιπλέον υπενθύμιση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην "προστασία των λαών". Μια ακόμη σελίδα στη Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ