Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Κανείς συμμαθητής μας να μην απελαθεί»

Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης για να μην απελαθούν οι πρόσφυγες μαθητές και η οικογένειά τους

Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποιεί συναυλία αλληλεγγύης για την οικογένεια προσφύγων που μένει στον Βύρωνα και απειλείται με απέλαση. «Κανείς συμμαθητής μας να μην απελαθεί» το σύνθημα της συναυλίας και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταπητουργείου στον Βύρωνα.

Στο πλευρό νεαρού πρόσφυγα και στη Σάμο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις μαθητών και μαζικών φορέων της Σάμου ενάντια στην απόφαση απέλασης του Βαφίνγκ Σισέ, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και πλέον λόγω της ενηλικίωσής του διώχνεται από τη χώρα. Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, όπου διαμένει και φοιτά στο δημόσιο σχολείο ο Βαφίνγκ Σισέ, μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων του νησιού που απαίτησαν να μην απελαθεί.

Την κινητοποίηση χαιρετίζουν οι Οργανώσεις Σάμου της ΚΝΕ, οι οποίες τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η αγωνιστική κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων είναι αυτή που έφερε στην επιφάνεια τον αγώνα που δίνουν όλοι οι Σισέ! Είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που μπορεί να ασκήσει πίεση για να αποδοθεί άσυλο στον Σισέ!». Θυμίζουμε ότι προχτές συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, ζητώντας να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην απελαύνονται με την ενηλικίωσή τους ασυνόδευτοι ανήλικοι που ήρθαν στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ