Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του νοσοκομείου και των ΚΥ

Σε μια περιοχή με δεκάδες βιομηχανίες υψηλής επικινδυνότητας η ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων εξακολουθεί να νοσηλεύει μόνο ασθενείς με Covid

άΟι πρόσφατες πυρκαγιές στο εργοστάσιο τροφίμων «Κολιός» στη Μαγούλα και στο εργοστάσιο τσιμεντοχρωμάτων «Μμποροβάς» στο Μενίδι προστίθενται στα αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Δυτικής Αττικής, όπως στη FASOPLAST, στη ΝΟΥΝΟΥ, στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας και επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και κατοίκων.

Συνολικά, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον 23 επιχειρήσεις υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, οι οποίες υπάγονται στην Οδηγία ΣΕΒΕΖΟ που αφορά στον κίνδυνο Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης.

Οι περισσότερες δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο Πεδίο, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, καθώς και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Παρ' όλα αυτά, στο νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 220 οργανικές θέσεις προσωπικού, 35 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και 190 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες, η ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων εξακολουθεί να νοσηλεύει μόνο ασθενείς με COVID-19, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη για νοσηλεία πολυτραυματιών ή εγκαυματιών, ενώ και στις δύο ΜΕΘ του νοσοκομείου (Γενική και Εγκαυμάτων) υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Ιδιαίτερα προβλήματα προκαλεί η μεγάλη έλλειψη εντατικολόγων, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των ΜΕΘ, αν και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται να ξεπερνούν διαρκώς το προβλεπόμενο όριο εφημεριών καθώς και τις δικές τους σωματικές και ψυχικές τους αντοχές.

Οσο για τις πρόσφατα εγκαινιασμένες ανακατασκευασμένες χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, εξακολουθεί να μην έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, τραυματιοφορέας - βοηθός θαλάμου, αναισθησιολόγος για τη στελέχωσή τους και παραμένουν κλειστές οι 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, αν και περισσότεροι από 1.500 ασθενείς παραμένουν σε μακροχρόνια λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Τα παραπάνω αναδεικνύει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, σημειώνοντας την εξίσου άθλια κατάσταση που επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, που επιδεινώνεται από τις αναστολές εργασίας εργαζομένων. Ανακοίνωσε δε ότι το επόμενο διάστημα θα πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συντονισμό και με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής.

Παράλληλα με την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και την αποκατάσταση λειτουργίας της ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για την προστασία της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ