Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφισαν οι δικαστές

Σε απόλυτα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα οι δικαστές, διαψεύδοντας τις διάφορες Κασσάνδρες που μιλούσαν για φατρίες και παρασκηνιακές διεργασίες στο δικαστικό χώρο, ψήφισαν για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας. Ετσι, ο μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο θεσμός της αυτοδιοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων, που με διάφορες προφάσεις βάλλεται κυρίως από κάποιους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Στο Εφετείο της Αθήνας πρόεδρος της 3μελούς διοίκησης εκλέχτηκε ο Χ. Παπαδάκης, πρόεδρος εφετών, ενώ μέλη της διοίκησης εκλέχτηκαν οι εφέτες Ι. Παπανικολάου και Β. Ρήγας.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι δικαστές ψήφισαν για πρόεδρο της 3μελούς διοίκησης τον Κ. Σταμαδιάνο, πρόεδρο πρωτοδικών και μέλη τους Γ. Διονυσάτο και Γ. Ζώη.

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά πρώτευσε ο πρόεδρος πρωτοδικών Τ. Φλέσουρας με μέλη τους Μ. Δαβίου και Ι. Δουρουκλάκη. Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης επιλέχτηκε ο Α. Τσαλαπόρτας με μέλη τους Γ. Ευστρατιάδη και Αθ. Πετρέλη.

Ανάλογες εκλογές διεξήχθησαν και στα διοικητικά δικαστήρια (Πρωτοδικεία και Εφετεία) των Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς και τα Ειρηνοδικεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ