Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τη Συμπαράταξη διεκδικούμε την πόλη μας

Εγινε χτες η ετήσια Ολομέλεια της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Συλλογικός αγώνας, κοινή προσπάθεια για ένα δήμο που θα λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα των δημοτών και όχι των μεγάλων συμφερόντων

Από τη χτεσινή Ολομέλεια
Από τη χτεσινή Ολομέλεια
Εννιά μήνες πριν τη μάχη των δημοτικών εκλογών, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» πραγματοποίησε χτες το απόγευμα, σε αίθουσα του κτιρίου των τραπεζοϋπαλλήλων, την ετήσια Ολομέλειά της, που σημαδεύτηκε, όπως και η προηγούμενη, από τη φυσική απουσία του Λεων. Αυδή, ιδρυτή και επικεφαλής της μέχρι το θάνατό του. Το πνεύμα του όμως ήταν παρόν σε κάθε τοποθέτηση, σε κάθε συζήτηση. Οπως παρούσα ήταν και η σύζυγός του, Ιρις Αυδή - Καλκάνη.

Η Ολομέλεια σημαδεύτηκε παράλληλα και από τη δημιουργική ανησυχία όλων των μελών και φίλων της «Συμπαράταξης» για τον τρόπο που θα έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εκλογές που όπως εξαρχής σημείωσε ο σημερινός επικεφαλής της παράταξης, Στέλιος Λάμπρου, έχουν σαφές πολιτικό περιεχόμενο.

Στη μάχη των εντυπώσεων που δίνουν ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα, η «Συμπαράταξη» αντιπαραθέτει το συλλογικό αγώνα, την κοινή προσπάθεια για ένα δήμο που θα λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα των δημοτών της πόλης και όχι των μεγάλων συμφερόντων που τη λυμαίνονται, κάτι που ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να ενταθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, η χτεσινή Ολομέλεια επιβεβαίωσε το προεκλογικό σύνθημα της παράταξης «διεκδικούμε την πόλη μας», με την επισήμανση ότι αυτός ο αγώνας θα πρέπει να δυναμωθεί όσο η αντιλαϊκή πολιτική εντείνεται, με όχημα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα τονίστηκε ότι η Γραμματεία της παράταξης θα πρέπει να συσφίξει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς της «Συμπαράταξης» με τους δημότες, τους κατοίκους και τους φορείς της πρωτεύουσας. Είναι αναγκαίο να «οργανώσουμε τη δράση μας ώστε στις εκλογές του Οκτώβρη να εκφραστεί πιο δυνατά η άλλη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων», όπως σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ