Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Ανανεωμένη για την πρωτιά η Εθνική

Με ανανεωμένο προφίλ και επιδίωξη να οριστικοποιήσει την πρωτιά στον όμιλο, η Εθνική ανδρών υποδέχεται σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα τη Βρετανία για το τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών της FIBA για το Μουντομπάσκετ 2023. Υπενθυμίζεται πως η Εθνική με απολογισμό μέχρι τώρα 2 νίκες - 1 ήττα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο 2ο γύρο των προκριματικών από τον όμιλό της, στον οποίο συμμετέχει η Τουρκία, ενώ έχει αποβληθεί η Λευκορωσία λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μετά τα νέα δεδομένα το σημερινό παιχνίδι είναι το τελευταίο της Εθνικής για τον όμιλο, ενώ θα απομένει η αναμέτρηση της Τουρκίας (έχει ρεπό σήμερα) με τη Βρετανία.

Υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Ιτούδη, η Εθνική στοχεύει σε μια ακόμη νίκη προκειμένου να διευρύνει τη βαθμολογική συγκομιδή της για τη β' φάση των προκριματικών, παίρνοντας έτσι και μια άτυπη ρεβάνς από τους αντιπάλους της για την ήττα στον πρώτο γύρο. Από την άλλη, τεχνική ηγεσία και παίχτες θέλουν να δείξουν τα πρώτα δείγματα γραφής της ομάδας ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ από 1 έως 18 Σεπτέμβρη.

Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός αποστολής της Εθνικής τέθηκε ο Δημήτρης Μωραΐτης που ανέβασε πυρετό και επέστρεψε στην Αθήνα. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον σημερινό αγώνα βρίσκονται οι: Νίκος Γκίκας, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκος Χουγκάζ, Γιάννης Κουζέλογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Κωστής Γόντικας.

  • Η βαθμολογία του ομίλου: Ελλάδα 2-1, Τουρκία 1-2, Βρετανία 1-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ