Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Ο 27χρονος συμβασιούχος οπλίτης Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα (άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα), απεβίωσε χτες το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν. Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου. Το τελευταίο διάστημα είναι συχνά τα ατυχήματα στον στρατό με τραγικά αποτελέσματα. Στις 12 Μάη, 27χρονη συμβασιούχος δεκανέας έχασε τη ζωή της σε ανατροπή τζιπ, ενώ έναν χρόνο πριν περίπου 33χρονος λοχαγός σκοτώθηκε όταν κόπηκε σχοινί στη διάρκεια άσκησης καταρρίχησης.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Τον θάνατο ενός λοχία στην περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπου συνεχίζει μία ακόμα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης της Σκοτίας ότι σχεδιάζει να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Οκτώβρη του 2023, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπ. Τζόνσον, τοποθετήθηκε όπως αναμενόταν αρνητικά, δηλώνοντας ότι «δεν πιστεύουμε πως είναι η σωστή στιγμή για συνταγματικές αλλαγές. Η οικονομία μας είναι ισχυρότερη όταν είμαστε μαζί». Η τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αν το Λονδίνο επιχειρήσει να μπλοκάρει το δημοψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ