Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Αλλο ένα θύμα από ισραηλινή επιδρομή

Ενας 25χρονος Παλαιστίνιος είναι το τελευταίο θύμα μίας ακόμα επιδρομής που έκαναν ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός, που έκανε λόγο για «ένοπλους» που «άνοιξαν πυρ» και «έναν στόχο» που «αναγνωρίστηκε».

Σε δική του ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον 25χρονο Μοχάμεντ Μάρεϊ, που έχασε τη ζωή του όταν σφαίρα το χτύπησε στο στέρνο. Το δε παλαιστινιακό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους», που «μαζί με άλλα αποτελεί το νέο επεισόδιο σε μια σειρά ωμών εκτελέσεων Παλαιστινίων», και χαρακτήρισε τον Μάρεϊ «θύμα της συνεχούς ατιμωρησίας των Ισραηλινών».

Στο εσωτερικό του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε στο κόμμα του ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, λίγο πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην Κνέσετ (Βουλή) για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προετοιμασία νέων εκλογών. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Μπένετ θα διατηρήσει τη θέση του ως αναπληρωτής πρωθυπουργός αφότου ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, Γιαΐρ Λαπίντ, αναλάβει επικεφαλής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ