Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Μαρόκου για τη σφαγή στη Μελίγια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Μαρόκου στο Ψυχικό πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη σφαγή στη Μελίγια, σε συνέχεια της αντίστοιχης κινητοποίησης που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην πρεσβεία της Ισπανίας.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στους υπεύθυνους της πρεσβείας, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση του Μαρόκου μαζί με την κυβέρνηση της Ισπανίας έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων μεταναστών που διώχτηκαν από τις χώρες τους από τη φτώχεια και τους πολέμους.

Οι βρώμικες "συμφωνίες" μεταξύ ΕΕ και κρατών στα σύνορα της Ευρώπης, όπως και του Μαρόκου, έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο μεταναστών και προσφύγων, καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και οδηγούν χιλιάδες μετανάστες σε επικίνδυνους δρόμους, τους κάνουν έρμαιο κυκλωμάτων λαθρεμπόρων και άλλων μηχανισμών.

Η συγκυρία του εγκλήματος στη Μελίγια και των κυνικών δηλώσεων του δήθεν "προοδευτικού" πρωθυπουργού της Ισπανίας με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη είναι μια επιπλέον υπενθύμιση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην "προστασία των λαών". Μια ακόμη σελίδα στη Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού εναντίον των λαών.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Δυναμώνουμε την πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών!».

Στην κινητοποίηση υπήρχε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και το ΠΑΜΕ σε tweet του σημείωσε: «Οι κυβερνήσεις Μαρόκου - Ελλάδας με αστυνομία υποδέχονται τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν τη σφαγή μεταναστών στη Μελίγια».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε επίσης και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ κάλεσμα είχαν απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν για ώρα συνθήματα όπως: «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι, Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «φονιάδες ληστές υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και η Κωνσταντίνα Παντελάρου, από τον Σύλλογο Φοιτητών Φιλοσοφικής, εκ μέρους του ΜΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα κινητοποίηση στην πρεσβεία του Μαρόκου (2022-07-01 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν τη σφαγή προσφύγων και μεταναστών στη Μελίγια (2022-06-29 00:00:00.0)
Ανακοινώνουν συνεργασία ενάντια στην «παράτυπη μετανάστευση» (2022-06-29 00:00:00.0)
Χιλιάδες μετανάστες πέρασαν κολυμπώντας στη Θέουτα (2021-05-19 00:00:00.0)
Απάνθρωπη αντιμετώπιση προσφύγων (1997-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ