Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Στηρίζει Κλάτενμπεργκ η πλειοψηφία των ΠΑΕ

Ενώ συνεχίζονται οι φήμες ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασης με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ και ο ίδιος έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου, η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 δείχνει να στηρίζει το Αγγλο αρχιδιαιτητή. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, 11 από τις 14 ΠΑΕ έδειξαν θετικές για παραμονή του Κλάτενμπεργκ στο «τιμόνι» της ελληνικής διαιτησίας, και συγκεκριμένα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός. Αντίθετη ήταν η ΑΕΚ, ο Βόλος απουσίαζε, ενώ ο ΠΑΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΣ είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, καθώς το θέμα του αρχιδιαιτητή είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ. Στο ΔΣ της Λίγκας συζητήθηκε και το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, που φέρεται να προωθείται από την πλευρά της Λίγκας και της νέας διοίκησής της.

Οι διεργασίες και στον τομέα της διαιτησίας αποτελούν μέρος της γενικότερης κόντρας αντίπαλων συμφερόντων και συμμαχιών που διεξάγεται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει οξυνθεί με διάφορες αφορμές.

Πρεμιέρα για την ΑΕΚ με παρουσίαση του Αλμέιδα

Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε και επίσημα τον νέο τεχνικό της ομάδας, τον Αργεντίνο Ματίας Αλμέιδα, στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσής της για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Ο Αλμέιδα ανέλυσε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, στεκόμενος ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν το πάθος, την ενότητα και την αυτοθυσία που θέλει να έχουν οι παίκτες του. Αναφέρθηκε επίσης στις μεταγραφές και την ανάγκη αυτές να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά και στη σημασία η ομάδα να βγάλει παίκτες από τις ακαδημίες, καθώς και στα στοιχεία που θα την κάνουν και πάλι πρωταγωνίστρια.

Στην πρεμιέρα έδωσε το «παρών» ο Σέρβος μέσος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ενώ χτες αναμενόταν στην Ελλάδα το άλλο μεταγραφικό απόκτημα της «Ενωσης», ο Δανός μέσος Γενς Γιόνσον. Απουσίασαν κατόπιν ειδικής άδειας οι διεθνείς παίκτες των ΑΕΚ και ο Αμραμπάτ.

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

Προβληματισμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, λιγότερο από 20 μέρες πριν τον πρώτο αγώνα της ομάδας για τα προκριματικά του Champions League, εξαιτίας της εικόνας που παρουσίασε στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Αυστρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Στο τελευταίο απ' αυτά οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τη Σάλτσμπουργκ με 3-1, με τον τεχνικό της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς να παραδέχεται ότι η ομάδα έδειξε σημάδια κούρασης και χαμηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι μέχρι τους αγώνες με τη Μακάμπι Χάιφα οι πρωταθλητές θα έχουν φτάσει σε καλύτερο στάδιο ετοιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ