Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου

Αλλη μια δασική πυρκαγιά ξέσπασε χτες, περίπου στις 2 μ.μ., στην Ηλεία, αυτήν τη φορά στην Κορυφή Πύργου, σε δύο μέτωπα. Στο σημείο όπου σημειώθηκε σοβαρή αναζωπύρωση της φωτιάς της Τρίτης επιχείρησαν 104 πυροσβέστες και 11 εναέρια μέσα, με την κατάσταση να είναι πιο δύσκολη στο βόρειο - βορειοανατολικό μέτωπο λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ στο δεύτερο, νότιο - νοτιοανατολικό, συνεχιζόταν η κατάσβεση και με επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά το βράδυ κατευθυνόταν προς το χωριό και δόθηκε εντολή εκκένωσης. Επίσης, ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο, καθώς εισέπνευσε καπνό, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία του.

Η περιοχή έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν από ανάλογα περιστατικά, και για άλλη μια φορά είναι εμφανής η έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Μόνο την τελευταία βδομάδα 355 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και για 657 παροχές βοήθειας. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται υψηλός στην Αττική και σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιονίου, των Σποράδων, της Κρήτης, του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ