Παρασκευή 15 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Αρίστηνο

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε χτες Πέμπτη το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αρίστηνο Εβρου, ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων αφού και σε αυτήν την περιοχή δεν είχαν παρθεί στοιχειώδη μέτρα πρόληψης και δεν είχε γίνει καθαρισμός.

Η φωτιά έκαψε δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε αγροικίες, αγροτικά μηχανήματα και μελίσσια. Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο και ενός ιδιωτικού ξενώνα ζώων συντροφιάς.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα, Σιδέρη Μιχαηλίδη.

Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Εβρο και τη Ροδόπη, όπου συμμετείχαν 91 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 εναέρια μέσα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από δυνάμεις του στρατού με μηχανήματα έργου και υδροφόρες των δήμων.

Δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χτες και σε άλλες περιοχές: Κάρυστο Εύβοιας, Ερεσό Λέσβου, Αγιο Κωνσταντίνο Κεφαλονιάς, Νεοχώρι Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ