Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τίμησαν τη μνήμη του Στάλιν

Ιωσήφ Στάλιν
Ιωσήφ Στάλιν
ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Στις 5 του Μάρτη συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από το θάνατο του εξέχοντος κρατικού, κομματικού και στρατιωτικού ηγέτη Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν. Παρ' όλη τη βρώμικη και αχαλίνωτη αντικομμουνιστική εκστρατεία στη Ρωσία, η προσωπικότητα και η δράση του Στάλιν εκτιμώνται ιδιαίτερα όλο και περισσότερο στη ρωσική κοινωνία. Γι' αυτό τη μέρα αυτή στον τάφο του Στάλιν, στην Κόκκινη Πλατεία, τίμησαν τη μνήμη του Στάλιν εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων και πλήθος κόσμου. Στη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, εξήρε την προσωπικότητα του Ι. Β. Στάλιν: «Χιλιάδες και χιλιάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του Ι. Β. Στάλιν, εξέχοντος κρατικού και πολιτικού παράγοντα, στρατιωτικού ηγέτη, ανθρώπου σπάνιας θέλησης και ανδρείας. Σήμερα αυτή η ιστορική μέρα σημειώνεται σε συνθήκες που η χώρα μας υφίσταται μια πρωτοφανή γεωπολιτική ήττα, χάνει τις κατακτήσεις της Μεγάλης Νίκης του 1945, το παλιό διεθνές κύρος και την επιρροή της, περιβάλλεται απ' όλες τις πλευρές από ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Πριν ακόμα έναν χρόνο ούτε καν σ' ένα τρομακτικό όνειρο δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι στρατεύματα των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ θα εγκατασταθούν στην Κεντρική Ασία και θα απειλούν τη χώρα μας... Η οικονομία της Ρωσίας κάνει σημειωτόν, πληθαίνουν οι μη καταβολές των μισθών και συντάξεων, κρίσιμη είναι η κατάσταση στο στρατό και στο ναυτικό. Σ' αυτό το φόντο κάθε κανονικός, έντιμος άνθρωπος βγάζει αυτονόητα συμπεράσματα, συγκρίνοντας τους καρπούς της δράσης της σημερινής εξουσίας και τα επιτεύγματα της σταλινικής εποχής. Θα ήθελα να θυμίσω στους μεταρρυθμιστές μας της κακιάς ώρας, ότι ο Στάλιν κατόρθωσε μέσα ακριβώς σε δέκα χρόνια να κάνει την καθυστερημένη Ρωσία μια ισχυρή βιομηχανική χώρα, με ισχυρό στρατό, πρωτοπόρα επιστήμη και Παιδεία. Ακόμα το 1929 δεν είχαμε ούτε τρακτέρ, ούτε αεροπλάνα, ούτε άρματα μάχης. Και το 1941 η χώρα είχε το καλύτερο στον κόσμο άρμα μάχης "Τ-34", τη φανταστική σε ισχύ ολμοστοιχία "Κατιούσα", το καλύτερο αεροπλάνο καθέτου εφορμήσεως "Ιλ-2". Και το κυριότερο, είχε διαμορφωθεί και καλά προετοιμαστεί η γενιά πολιτών, έτοιμων να υπερασπιστούν με αυταπάρνηση, γενναιότητα τόλμη, την τιμή, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας και να εξασφαλίσουν τη νίκη κατά της πιο μαύρης δύναμης στην παγκόσμια ιστορία, του φασισμού».

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σημείωσε στη συνέχεια ότι «τα δέκα χρόνια των σημερινών λεγόμενων μεταρρυθμίσεων έριξαν τη χώρα εκατονταετίες πίσω. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι για να φύγουμε από το χείλος του ιστορικού γκρεμού, στον οποίο μας έσπρωξαν όλα αυτά τα χρόνια, μπορούμε μόνο αν έρθουν στο Κρεμλίνο άνθρωποι ικανοί να επιδείξουν κρατική θέληση, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που μπαίνουν μπροστά στη Ρωσία, αν θα αναβιώσει η κρατική ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας και Ουκρανίας, αν θα εφαρμοστεί κρατική, πατριωτική πολιτική προς το συμφέρον της πλειοψηφίας και όχι της χούφτας των καπιταλιστών».

Τέλος, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ τόνισε: «Αποτίοντας φόρο τιμής στον Στάλιν, εκφράζουμε το σεβασμό μας προς τη μεγάλη χώρα, τη μεγάλη ιστορία, τον μεγάλο λαό μας. Και μαζί με το ΚΚΡΟ, οι λαϊκοπατριωτικές δυνάμεις προειδοποιούν τον κάθε πολίτη: "Η πατρίδα κινδυνεύει!"... Σ' αυτές τις συνθήκες της διεθνούς ασυδοσίας που δημιουργούν οι ΗΠΑ, ενώ μέσα στη χώρα ενεργοποιούνται η ολιγαρχική μαφία και οι μεταρρυθμιστές-καταστροφείς, πρέπει να συσπειρωθεί το έθνος. Ολες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν να ενωθούν γύρω από τους στόχους της κρατικής επιβίωσης: Αναβίωση της κρατικής δύναμης, της ισχυρής κοινωνικής πολιτικής, της σωτηρίας της νέας γενιάς, του σεβασμού της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Θυμίζω ότι ακριβώς γι' αυτούς τους στόχους εργαζόταν και αγωνιζόταν γενναία όλη τη ζωή του ο Ι. Β. Στάλιν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση για νέο πρωθυπουργό (2007-09-14 00:00:00.0)
Προβοκατόρικες φήμες για το Μαυσωλείο του Λένιν (2007-06-24 00:00:00.0)
Ζιουγκάνοφ: «Μαύρη μέρα» για τη σοβιετική ιστορία το 20ό Συνέδριο (2006-02-17 00:00:00.0)
Υψηλοί εκλογικοί στόχοι για το ΚΚΡΟ (2003-11-18 00:00:00.0)
Εκλογική προετοιμασία και ζυμώσεις (2000-03-05 00:00:00.0)
"Εχουμε διαφορετικά συμπεράσματα" (1996-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ