Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Οι ιμπεριαλιστές τα θέλουν όλα»

Ψήφισμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων & Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων & Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου με χτεσινό του ψήφισμα αναφέρεται στην «επικίνδυνη εποχή» που ανατέλλει, τονίζοντας δύο διαστάσεις της: τη δίκη Μιλόσεβιτς στη Χάγη και τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει: «Οι ιμπεριαλιστικές χώρες με πρώτη τις ΗΠΑ, με τη συνεργασία της ΕΕ και την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης έχουν κηρύξει διαρκή πόλεμο στα λαϊκά κινήματα και σε όσους αμφισβητούν την κυριαρχία τους. Με πρόσχημα την τρομοκρατία εξαπέλυσαν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, κατέπνιξαν το επαναστατικό κίνημα στην Κολομβία, είναι έτοιμοι για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τώρα μακελεύουν το λαό της Παλαιστίνης... όλα αυτά φυσικά δεν είναι τυχαία... οι ιμπεριαλιστές τα θέλουν όλα».

«Ταυτόχρονα» - συνεχίζει η ανακοίνωση - «θύμα του ιμπεριαλισμού έχει πέσει και ο Σλ. Μιλόσεβιτς, που σήμερα καταδικάζεται σε ένα στημένο δικαστήριο γιατί "δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις"...

Καταδικάζουμε επίσης τον επικίνδυνο κατήφορο της ελληνικής κυβέρνησης που θέλουν να στείλουν τον Ελληνα βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη ως κατηγορούμενο στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης επειδή σταμάτησε με όλο το λαό της Θεσσαλονίκης τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ