Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Στο σφυρί» κατοικία πρώην αυτοαπασχολούμενης

Συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό τη Δευτέρα 25 Ιούλη, στις 9 π.μ. στο Μοσχάτο, έξω από την εταιρεία «Do Value»

«Ολοι στον αγώνα, για να μην πεταχτούν λαϊκές οικογένειες στον δρόμο»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), με αφορμή την περίπτωση πρώην αυτοαπασχολούμενης που το σπίτι της «βγαίνει στο σφυρί».

Η ΟΒΣΑ οργανώνει κινητοποίηση - συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό τη Δευτέρα 25 Ιούλη, στις 9 π.μ. στο Μοσχάτο (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους) έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Do Value».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πρώην αυτοαπασχολούμενη, για χρόνια άνεργη που πριν από την προηγούμενη κρίση και με την ένταση της μονοπώλησης υποχρεώθηκε να κλείσει το εμπορικό κατάστημα με το οποίο έτρεφε την οικογένειά της. Στη συνέχεια η δεκαετής οικονομική κρίση δεν της επέτρεψε να βρει σταθερή δουλειά, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει συνταξιοδοτηθεί, αν δεν είχαν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης, αν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δεν είχαν χειροτερέψει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε, δεν της επέτρεψε να ταχτοποιήσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις και, όπως τονίζει η ΟΒΣΑ, «ο περιβόητος "νόμος Κατσέλη" δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία της όπως διακήρυσσε. Η δικαστική απόφαση, της καταλόγισε "δόλο" (!) απέναντι στις τράπεζες, με μια απόφαση που αναπαράγεται καρμπόν για χιλιάδες δανειολήπτες που κατέφυγαν στον συγκεκριμένο νόμο.

Ο δρόμος της "διάσωσης των τραπεζών" άνοιξε από μια άλλη πλευρά, λες και δεν έφτασαν τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης που εισέπραξαν με τα μνημόνια και φορτώθηκαν στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα η κερδοφορία των τραπεζών καταβροχθίζει τη λαϊκή κατοικία. Ετσι φτιάχνονται τα "success story" των τραπεζικών ομίλων, από τέτοια υλικά τροφοδοτείται η ανάπτυξη της οικονομίας.

Τα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων παραφουσκώθηκαν από τόκους και έξοδα, έγιναν επενδυτικά πακέτα και παραχωρήθηκαν με τιμές ευκαιρίας σε πολυεθνικά funds. Αυτά είναι τα περίφημα σχέδια "Ηρακλής" που διαφημίζουν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γ. Στουρνάρας.

Και τώρα έρχεται η "Do Value", μια πολυεθνική ειδικευμένη στο κυνήγι των "κακοπληρωτών" των τραπεζών και "βγάζει στο σφυρί" το σπίτι της συναδέλφισσας».

Η ΟΒΣΑ απαιτεί την αναστολή του συγκεκριμένου πλειστηριασμού και τη ρύθμιση του χρέους με όρους που να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Με αφορμή τα σχέδια για πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για ένταση της δράσης: «Να μην αφήσουμε μόνο του κανέναν συνάδελφο. Η συλλογική δράση είναι η μοναδική διέξοδος για τη διεκδίκηση λύσεων. Η απόγνωση και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν όσο δεν δυναμώνει η λαϊκή πάλη. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ανάλγητη και αντιλαϊκή. Ξέρει τι κάνει, δεν υπολογίζει τις λαϊκές ανάγκες μπροστά στο συμφέρον των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Στη λαϊκή κατοικία δεν χωράνε "voucher" για να μας ξεγελάσουν».

Απαιτεί από την κυβέρνηση νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, «κούρεμα» χρεών προς τις τράπεζες και ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ