Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
200 νεκροί και 2.540 εισαγωγές σε μια βδομάδα

Εφησυχασμός από την κυβέρνηση, προειδοποιήσεις για «πίεση από Σεπτέμβρη»...

Η εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει αθωράκιστο τον λαό απέναντι στη νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία, αποτυπώνεται και στα στοιχεία της πανδημίας που αφορούν την προηγούμενη βδομάδα, δηλαδή το διάστημα 11 - 17 Ιούλη.

200 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους (+15% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν), ενώ ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται συνολικά σε 30.707 νεκρούς.

Εγιναν επίσης 2.540 νέες εισαγωγές ασθενών COVID στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας, σημειώνοντας αύξηση 11%, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 115.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης 148.435 κρούσματα COVID-19 (13.723 ανά εκατομμύριο πληθυσμού) εκ των οποίων το 18% αφορούν επαναλοιμώξεις, 59.786 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 14.245 στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 4.000 κρούσματα σε Ηράκλειο και Αχαΐα.

Εκ νέου αυξήθηκε και το ποσοστό θετικότητας, που πλέον είναι στο 15,56%.

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε οκτώ από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν: Χανιά (+245%), στην Πάτρα (+49%) και στον Βόλο (+44%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Λάρισα (+30%), στη Θεσσαλονίκη (+28%), στην Αλεξανδρούπολη (+22%), στον Αγιο Νικόλαο (+20%) και στην Ξάνθη (+17%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+5%).

Χτες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης μιλώντας σε τ/σ έκανε λόγο για «σταθεροποίηση και έλεγχο» της κατάστασης «με πίεση όμως», για την οποία όπως είπε ευθύνονται οι πολίτες, καθώς «ο Ιούλιος είναι ο μήνας που συνήθως κάνουν τις ιατρικές πράξεις που πρέπει», και όχι επειδή το δημόσιο σύστημα Υγείας είχε τα προηγούμενα χρόνια κλειστές τις πόρτες σε όλες τις υπόλοιπες νόσους. Οπως είπε, «ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος» για την Αττική, όχι και για τους τουριστικούς προορισμούς που μαστίζονται από την ένδεια δημόσιων μονάδων Υγείας, ενώ ακόμη και οι ελάχιστες που υπάρχουν «νοσούν» εξίσου από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Ετσι και η σημερινή κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες μονάδες Υγείας και να τις αναπτύξει, κάνει λόγο για «ένα μοντέλο που ευτυχώς δεν το έχουμε χρειαστεί, το έχουμε χρειαστεί σε πολύ μικρό βαθμό διακομιδών λόγω Covid, οπότε είμαστε σε μια συνεννόηση όπου χρειάζεται να γίνουν διακομιδές». Κι όλα αυτά όταν και φέτος το καλοκαίρι έρχονται στο φως εικόνες με «διακομιδές» σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων επειδή δεν υπάρχει επάρκεια σε στόλο και πληρώματα του ΕΚΑΒ, όταν χειμώνα - καλοκαίρι οι νησιώτες αντιμετωπίζουν τις τραγικές ελλείψεις σε αεροδιακομιδές.

Σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «προετοιμασία του κόσμου ότι ενώ το καλοκαίρι θα είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη, τον Σεπτέμβριο και τον χειμώνα θα έχουμε μια μεγαλύτερη πίεση, ακόμα και με τις ίδιες μεταλλάξεις. Δηλαδή και με το θετικό σενάριο ότι θα έχουμε αυτές τις μεταλλάξεις περιμένουμε μια παραπάνω πίεση», επικαλούμενος «μοντέλα ενεργοποίησης για την αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τα οποία εξαντλούνται στον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού και τη μίσθωση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων που έχουν μείνει άβρεχτοι και θησαυρίζουν από την πανδημία. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, άνοιγμα των 8 νοσοκομείων και των 10.000 κρεβατιών που έκλεισαν πριν μια δεκαετία, ούτε κουβέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ