Παρασκευή 22 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
Με 24ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους

Μέρα δράσης για τα ζητήματα της αστικής συγκοινωνίας η Τετάρτη 27 Ιούλη από εργατικά σωματεία

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) διεκδικώντας ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ έχει ξεκαθαρίσει πως «η αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού» και συμπληρώνει ότι «συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς ΣΣΕ, δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας». Από την πλευρά της, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ υπογραμμίζει την ανάγκη να διεκδικηθεί αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού που «τρέχει» με 12%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την 3η κινητοποίηση των εργαζομένων μέσα στη βδομάδα, καθώς μετά την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε και 6ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα του αγώνα τους σήμερα, στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου τους στις στις 9 π.μ. στο ΕΚΘ.

Στο μεταξύ, εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε μέρα δράσης την Τετάρτη 27 Ιούλη, θέτοντας στο προσκήνιο τα ζητήματα των συγκοινωνιών της πόλης και συγκεκριμένα τα προβλήματα του ΟΑΣΘ. Οπως αναφέρουν και στο ψήφισμά τους, για το οποίο κάθε μέρα πληθαίνουν οι αποφάσεις στήριξης, «ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι αγώνας του συνόλου του λαού της πόλης (...) Με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του ΟΑΣΘ για να παρέχονται επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες μεταφορών στον λαό της πόλης. Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια παράδοσης του συγκοινωνιακού έργου (μετρό - λεωφορεία ΟΑΣΘ) σε ιδιώτες, για να μη γίνουν οι μεταφορές πανάκριβο εμπόρευμα για τους πολλούς και μέσο πλουτισμού για λίγους επιχειρηματίες».

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης θα πραγματοποιηθούν: Στις 6 π.μ., παρεμβάσεις στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη και στις 8 π.μ. - 10 π.μ. και 5 μ.μ. - 6 μ.μ. παρεμβάσεις στους σταθμούς ΙΚΕΑ, ΝΣ Σταθμό και ΚΤΕΛ.

24ωρη απεργία από την ΠΟΕΕΠ για τις απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στις 5 εκβιαστικές απολύσεις συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα», οι οποίοι μέσα από το επιχειρησιακό τους Σωματείο πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την περασμένη Τρίτη με καθολική συμμετοχή και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την Τετάρτη 27 Ιούλη η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Η ΠΟΕΕΠ καλεί την εργοδοσία της «Μαλαματίνα» να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει στην ανακοίνωσή της πως η νέα διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί «με κάθε τρόπο και μέσο, παρανομώντας, να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους ασκώντας τους και ψυχολογική βία για να υποκύψουν και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με απώτερο σκοπό την εξασθένηση ή και την κατάργηση ακόμη του θεσμικού ρόλου των Συνδικάτων (...) και στην θέση του να επιβάλει καθεστώς αυθαιρεσίας, ασυδοσίας και παρανομίας εις βάρος των εργαζομένων, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει "μπάρμπα στη Κορώνη"».

Στο μεταξύ, οι στάσεις εργασίας συνεχίστηκαν και χτες, Πέμπτη, ενώ έχει προκηρυχθεί ακόμα μία για σήμερα, Παρασκευή, από τις 10 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ